HUSKER IKKE DET SOM SKJEDDE: Siktede (innfelt) husker ikke det som skjedde, men sier ifølge sin forsvarer Johnny Veum at han beklager det hvis det viser seg at han voldtok en kvinne på toalettet på Burger King i Oslo sentrum.
HUSKER IKKE DET SOM SKJEDDE: Siktede (innfelt) husker ikke det som skjedde, men sier ifølge sin forsvarer Johnny Veum at han beklager det hvis det viser seg at han voldtok en kvinne på toalettet på Burger King i Oslo sentrum.Vis mer

Mann (27) siktet for voldtekten på Burger King: - Katastrofe hvis det er jeg som har gjort det

27-åringen husker ikke det som skjedde, men beklager hvis det var han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 27-åringen som er siktet for å ha å ha voldtatt en kvinne på toalettet på Burger King på Karl Johan i Oslo sentrum natt til søndag forrige uke sier det er en «katastrofe for ham» hvis det viser seg at det er han som har voldtatt kvinnen.

Det forteller advokat Johnny Veum, som i dag representerte 27-åringen da han ble framstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett. Veum sier også at klienten beklager overfor kvinnen, hvis det viser seg at det er han som gjorde det.

- Han beklager hvis det var han. Han har sett overvåkningsbildene som viser at han gikk inn på dametoalettet etter henne, og skjønner at han har vært der. Han vil ta ansvar for det som eventuelt har skjedd, sier Veum til Dagbladet.

27 åringen ble fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett i dag. Politiet ville ha fire ukers varetektsfengsling for mannen, men Oslo tingrett fant at det kun var grunnlag for å fengsle mannen i to uker. Han vil bli underlagt brev- og besøkskontroll i perioden.

Meldte seg selv Mannen sier at han ikke husker hva som skjedde, og erkjenner derfor ikke straffskyld.

- Han har vanskelig for å forstå at det skal ha skjedd. Hvis det stemmer, sier han at det er en katastrofe for ham, sier Veum.

Mannen har forklart politiet at han ikke husker hva som skjedde. Han meldte seg for politiet søndag kveld.

- Hvorfor meldte han seg?

- Han har opplyst at han så på TV 2 Nyhetskanalen på søndagen, og at han husket at han hadde kranglet med en dame på Burger King. Så da dro han til politiet og sa fra at det kunne være ham.

Anmeldt for voldtekt tidligere 27-åringen var villig til å sitte i varetekt i to uker, slik at politiet kan etterforske saken. Politiet ba på sin side om fire uker i varetekt, fordi de mener det er en alvorlig sak som er skremmende for publikum. Politiet mener det også må legges vekt på at mannen tidligere er anmeldt for voldtekt.

FORSVARER: Advokat Johnny Veum. 
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
FORSVARER: Advokat Johnny Veum. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

- De to tidligere anmeldelsene er henlagt. I våre dager skal det mye til for at politiet henlegger saker. Da tilsier uskyldspresumpsjonen på at de skal falle bort, sier forsvarer Veum.

Mannen har forklart at han var på et utsted i Oslo før han dro på Burger King på Karl Johan for å spise nattmat.

Kvinnen ble undersøkt på voldtektsmottaket etter at hun var i kontakt med vaktene på Burger King. Konklusjonene fra undersøkelsene foreligger ikke ennå.

Politiet fikk inn melding om saken kl. 00.12 natt til søndag. Politiet satte raskt i gang med tekniske og taktiske undersøkelser, blant annet avhør av gjester og ansatte på restauranten.

Mannen er tidligere dømt for et mindre narkotikaforhold.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram