Mann (27) skutt i Oslo

27-åringen er fraktet til sykehus med alvorlige skader. To menn er pågrepet og siktet, mens en tredje er på frifot.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Forskrekkede vitner meldte fra om skuddramaet i Kjelsåsveien i Oslo klokka 04.35 i dag tidlig. Politiet kom raskt til stedet.

- En mann er blitt skutt, og er kjørt til Ullevål universitetssykehus med alvorlige skader, sier operasjonsleder Bjørn Ølstad ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.no. 

To menn ble like etter pågrepet.

- De er foreløpig siktet for drapsforsøk, men jeg vil understreke at dette er en foreløpig siktelse, sier politiavdelingssjef Finn Abrahamsen.

Ett skudd

Skuddofferet er en 27 år gammel mann. De to innbrakte mennene er henholdsvis 30 og 33 år gamle. De mistenkte ble pågrepet i umiddelbar nærhet av stedet der 27-åringen ble skutt, like ved Skeidbanen og Grefsen stasjon. 

- Hendelsen skjedde utendørs ved et grøntområde mellom blokkbebyggelsen i området, sier operasjonsleder Bjørn Ølstad.

 - Ifølge våre opplysninger ble det avfyrt ett skudd, fra et håndvåpen, sier Finn Abrahamsen til Dagbladet.no.

SKUDDRAMA: 27-åringen ble truffet av ett eller flere skudd like utenfor blokkene i Kjelsåsveien. MMS-foto: Jon Reidar Hammerfjeld
SKUDDRAMA: 27-åringen ble truffet av ett eller flere skudd like utenfor blokkene i Kjelsåsveien. MMS-foto: Jon Reidar Hammerfjeld Vis mer

Hørte krangling

Politiet kjenner foreløpig ikke bakgrunnen for dramaet, men ifølge vitner ble det hørt krangling og bråk fra stedet like før mannen ble skutt.

- Det var en uoverensstemmelse som folk reagerte på, sier Ølstad.

Ifølge Abrahamsen var til sammen fire menn innblandet. En av mennene bor på stedet, mens de tre andre kom til stedet i en drosje.

- De tre oppsøker mannen som bor på denne adressen i Kjelsåsveien. Mannen kommer ut, det oppstår krangel og slåsskamp, og deretter blir det avfyrt skudd, sier politiavdelingssjef Abrahamsen. 

27-åringen som ble skutt er én av mennene som kom i drosjen. Politiet vet ennå ikke hvem av de tre andre som skal ha avfyrt skuddet.

Jakter på mann

En politipatrulje befant seg tilfeldigvis i nærheten, og kom raskt til stedet.

- Da befant mennene seg fortsatt der. En person ble kjørt til sykehus, mens to andre ble pågrepet. Den fjerde kom seg unna. Vi er i ferd med å få identifisert denne personen, og politiet leter etter ham, sier Abrahamsen.

De involverte er av tyrkisk og norsk opprinnelse. Både mannen som ble skutt og de to som ble arrestert er tidligere kjente av politiet i forbindelse med straffbare forhold.

- Jeg kan ikke svare på om dette er et gjengoppgjør, sier politiavdelingssjefen.

Sikret spor

Politiets krimteknikere sperret av området mellom blokkene ved Kjelsåsveien nummer 5, og et team arbeidet med å sikre spor. De lette blant annet med metalldetektor, og  gjenstander ble fraktet bort fra stedet.

- Politiet har gjort funn, uten at jeg vil gå nærmere inn på hva dette er, sier Finn Abrahamsen.

- Det er en del vitner til hendelsen, som vi regner med å få snakket med i løpet av morgenen. Vi starter trolig avhør av de pågrepne i formiddag, sier operasjonsleder Ølstad til Dagbladet.no.

Operert 

Den 27 år gamle mannen er operert for skuddskader i buken. Ullevål universitetssykehus betegnet i formiddag skadene som livstruende, og tilstanden som kritisk.

- Mannen ble lagt på operasjonsbordet da han kom inn, sier sykehusets informasjonsrådgiver Alf Bøhler til Dagbladet.no.

SIKRER SPOR: Et team fra Krimvakta undersøker stedet.