HER BLE HAN FUNNET DØD: Etterforskere fra Stavanger undersøkte i går huset der en 28 år gammel mann ble funnet død i går formiddag. Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix
HER BLE HAN FUNNET DØD: Etterforskere fra Stavanger undersøkte i går huset der en 28 år gammel mann ble funnet død i går formiddag. Foto: Alf Ove Hansen / ScanpixVis mer

- Mann (28) mishandlet til døde i sitt eget hjem

Fem personer er siktet i saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Fem personer er siktet for legemsbeskadigelse eller medvirkning til dette etter at en 28 år gammel mann ble funnet død i sin egen leilighet i Stavanger i går formiddag.

De siktede er to menn i 20-årene, to kvinner på samme alder og ei jente på 15 år. Ingen av de tre kvinnene erkjenner straffskyld, melder NRK.

- Mishandlet  Forsvareren til en kvinnene, advokat Arvid Sjødin, sier til NRK at mannen skal ha blitt mishandlet over flere dager.

- Jeg kan bekrefte at politiet har en teori om at det dreier seg om mishandling, det har de sagt til meg. Min klient erkjenner ikke straffskyld, og skal ikke ha kjent den avdøde fra tidligere, sier Sjødin til Dagbladet.

- Var din klient til stede i leiligheten under mishandlingen?

- Det vil jeg ikke si noe om, sier Sjødin.

Mannen ble funnet i går formiddag av ambulansepersonell i en leilighet i bydelen Kampen nordvest i Stavanger.

Jenta som er under 18 år, blir tatt hånd om av barnevernet. Ifølge jentas forsvarer, advokat Hanne Haugland, stiller hun seg uforstående til siktelsen.

— Hun stiller seg uforstående til siktelsen og nekter straffskyld. Hun har blitt avhørt av politiet to ganger og forklart seg om hva som skjedde i leiligheten. Jeg vil foreløpig ikke kommentere innholdet i hennes forklaringer, sier Haugland til NTB.

Gravid Den eldste av kvinnene er gravid og vil motsette seg varetektsfengsling, opplyser hennes forsvarer Odd Rune Torstrup til NRK.

— Jeg vil ikke gå i detaljer, men etter min mening har hun en helt perifer rolle. Jeg kommer til å motsette meg politiets ønske om å varetektsfengsle henne. Bakgrunnen for det er at jeg vil at domstolen skal undergi hennes omstendigheter en grundig kontroll, sier Torstrup.

Ifølge Stavanger Aftenblad bodde den avdøde 28-åringen sammen med to av de siktede, en 26 år gammel mann og hans kjæreste. De tre andre siktede var på besøk i leiligheten. Ifølge kilder avisa har vært i kontakt med, var avdøde på jakt etter et eget sted å bo.

De siktede sitter i politiets varetekt og blir avhørt i løpet av helgen. Politiet vil ikke si noe om hvorvidt de siktede tilhører et spesielt miljø eller om de er kjent av politiet fra før.

— Den døde er sendt til obduksjon og vi venter et foreløpig svar allerede lørdag. Hva slags vold som er utøvet, vil forhåpentlig obduksjonen gi oss svar på, opplyste politiadvokat Erik W. Rand i Rogaland politidistrikt i går.