Mann (28) risikerer over seks års fengsel for drapsforsøk

Knivstakk fire personer på Youngstorget i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En 28 år gammel mann må mandag møte i Oslo tingrett, tiltalt for drapsforsøk på én mann og for å ha knivstukket tre andre på Youngstorget natt til søndag 8. juni i fjor.

Statsadvokaten i Oslo mener 28-åringen knivstakk offeret i halsen for å drepe, og har følgelig tatt ut tiltale om drapsforsøk. Offeret fikk rask førstehjelp og ble sendt til Ullevål universitetssykehus. Der måtte legene sy igjen halspulsåren og samleåren til det 23 år gamle offeret.

28-åringen må også forklare i tingretten hvorfor han knivstakk ytterligere tre andre menn på samme sted denne natten. En av mennene ble stukket tre ganger i skulderen og/eller ryggen, en annen ble stukket i leggen, og en tredje ble stukket to ganger i armen og/eller skulderen. Ingen av dem ble livstruet skadd.

Etter at saken var blitt kjent i fjor sommer, uttalte politioverbetjent Grete Metlid i Oslo politidistrikt til iOslo.no at det var en bagatell som utløste knivstikkingen.

- Opptakten til knivstikkingen er at man har passert hverandre på gata, og skubbet borti hverandre. Det er dette de fornærmede i saken har forklart i avhør, sa hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer