Mann (28) skutt av politiet

Truet politiet med håndvåpen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 28 år gammel mann er blitt skutt av politiet i Tromsø. Mannen er truffet i foten og er brakt til Universitetssykehuset Nord-Norge.

Deler av Tromsø sentrum er sperret av i morgentimene.

Brøt seg inn i våpenbutikk

Dramaet begynte ved 3.20-tida i natt da politiet fikk melding om at en person hadde brutt seg inn i en våpenforretning i Storgata i Tromsø sentrum. Da politiet kom til stedet, var mannen bevæpnet inne i butikklokalet.

- Han kom ut av butikken med våpen, og politiet trakk seg tilbake mot et smug i Grønnegata. Men mannen fulgte på og siktet på dem med våpen, sier politistasjonssjef Kurt Pettersen til Dagbladet.no.

Den bevæpnede mannen nektet å legge fra seg våpen, til tross for at politiet flere ganger skal ha bedt ham om det.

- Alle ting ble forsøkt. Dette fremstår som en utrolig dramatisk situasjon, sier Pettersen.

Til slutt valgte en av polititjenestemennenen å skyte. Mannen ble truffet i foten og måtte overgi seg.

DRAMA I TROMSØ: Politiet skjøt en mann etter at han i natt brøt seg inn i en våpenbutikk i Storgata. Mannen siktet mot politiet og nektet å legge ned våpenet. Foto: Kaja Baardsen
DRAMA I TROMSØ: Politiet skjøt en mann etter at han i natt brøt seg inn i en våpenbutikk i Storgata. Mannen siktet mot politiet og nektet å legge ned våpenet. Foto: Kaja Baardsen Vis mer

Var vitne fra taxiholdeplassen

Taxisjåfør Tor Gudmundsen var på jobb da han så en vekter i hovedgata drøytt hundre meter unna. Kort tid senere kom politiet til stedet og tok oppstilling i smuget på den andre sida av butikklokalet.

- Så kom mannen gående ut av forretningen. Derfra svingte han over veien og gikk beint mot politiet. Gata var godt opplyst, og jeg så at han holdt noe i høyre hånd, sier Gudmundsen til Dagbladet.no.

Sjåføren kunne ikke se hva gjenstanden var, men antok at det var et våpen. Han hørte flere ganger at politiet kommanderte mannen til å slippe våpenet.

- Politimannenn ropte flere ganger og rygget oppover i smuget. Jeg hørte ikke at mannen svarte noe, han bare fortsatte mot politiet, forteller sjåføren.

Selv rygget sjåføren vekk fra holdeplassen for ikke å havne i skuddlinja hvis det ble skyting.

- Det var såpass kort avstand at jeg rygget fort bort derfra, sier han.

Skal etterforskes

Den dramatiske episoden skal etterforskes av Spesialenheten for politisaker. Foreløpig har politiet i Tromsø fått beskjed om å sikre bevis i gata der hendelsen skjedde fordi det er midt i en travel sentrumsgate.

- Ja, bevisene må sikres nå, bekrefter Pettersen.

De tre tjenestemennene som var involvert i episoden, får nå oppfølging. Foreløpig er ingen av dem tatt ut av tjeneste.

28-åringen kommer fra et annet sted i Nord-Norge og er ikke kjent av politiet i Tromsø.

- Han har en skuddskade i foten og har fått den nødvendige behandlingen. Tilstanden hans er tilfredsstillende. Skaden er ikke alvorlig, sier informasjonsrådgiver Knut Hansen ved sykehuset til Dagbladet.no.