Mann (28) skutt i ryggen da han sto og ventet på bussen

Så ble ytterligere to menn beskutt. Malmö rystet av brutale, væpnede angrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Er du i Malmö? Har du bilder? Ta kontakt på 24000000 eller 2400@db.no.

(Dagbladet): Politiet er i full beredskap etter et terrorraid mot svensker med utenlandsk bakgrunn i Malmö. En 28 år gammel mann ble i 20.30 tida i går skutt i ryggen mens han ifølge Aftonbladet sto og ventet på bussen.

Mannen, som er av innvandrerbakgrunn, er ikke tidligere straffet, og var tilsynelatende et helt uskyldig offer da han ble skutt bakfra av en ukjent gjerningsmann.

28-åringen ligger nå på sykehus, og tilstanden er kritisk.

Kort tid etter angrepet ble ytterligere to menn skutt i Malmö. Denne episoden inntraff ved 01-tida, i bydelen Lindängen.

Kjørte selv To menn, 22 og 29 år gamle, ble skutt - den ene i begge beina, den andre i beina og magen.

Tross skuddskadene klarte begge to å kjøre selv til legevakta.

Tilstanden for mannen som ble skutt i magen er alvorlig men stabil.

En 19-åring ble en drøy time etter dramaet pågrepet, siktet for to drapsforsøk. Politiet vet foreløpig ikke om mannen også var involvert i angrepet på 28-åringen tidligere på kvelden.

Identiske angrep De tilsynelatende totalt ubegrunnede angrepene kommer få dager etter at en 47 år gammel mann ble hardt skadd etter at han ble skutt i krysset Lönngatan/Norra Grängesbergsgatan.

Og totalt har det i Malmö i år vært 14 episoder der helt uskyldige ofre er beskutt. Og mange av angrepene har ifølge politiet vært rettet mot personer av utenlandsk opprinnelse.

- Angrepene er identiske, og det uroer oss, sier Mats Attin ved Malmö-politiet til Expressen.

Avisa har satt opp en oversikt over skyteepisodene. Blant de brutale angrepene finnes skutt avfyrt mot både politihuset og en moské.