Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann (28) spiste sin egen finger

Kuttet den av med stikksag og tilberedte den med grønnsaker. - De spurte meg hva det smakte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En psykisk syk mann (28) fra New Zealand sto bak én av åtte kjente tilfeller av selvkannibalisme da han kuttet av og spiste sin egen finger, melder Health24.com.

Selv har mannen uttalt at handlingen var et rop om hjelp, men ellers «en veldig dårlig idé».

Den sjeldne hendelsen ble omtalt i forrige måneds utgave av det medisinske tidsskriftet Australasian Psychiatry. Rapporten ble skrevet av rettspsykiater Erik Monasterio og den kliniske psykologen Craig Prince.

Ikke psykotisk De beskriver hvordan 28-åringen kuttet av lillefingeren med en stikksag, tilberedte den med grønnsaker og spiste den.

Mannen led av en moderat depresjon, søvnvansker og selvmordstanker da han gikk til dette drastiske skrittet i 2009.

Han var ikke psykotisk da han ble innlagt på sykehus, og hadde heller ikke drukket alkohol eller tatt noen form for medikamenter.

New Zealand Herald skrev imidlertid at 28-åringen fortalte avisa at han hadde følt seg psykotisk da han kuttet av seg og spiste fingeren, men at han hadde kommet til sans og samling innen han havnet på sykehuset.

Mannen hevdet at han var frustrert over ikke å få medisinsk hjelp for sine psykiske problemer. Han klarte ikke å overbevise helsepersonell om at hans psykiske tilstand var mer alvorlig enn en moderat depresjon.

Vegetarianer - Jeg har mistet min tro på systemet. Du er nødt til å si at du ønsker å drepe noen eller deg selv for å bli hørt, uttalte han til New Zealand Herald.

Mannen, som omtalte seg selv som buddhist og vegetarianer, sa at han angrer på at han spiste fingeren sin. Han fortalte til avisa at romkameratene hans tok det pent at han kuttet av seg fingeren, men at de var nysgjerrige på hvordan den smakte.

- Smaker det som kylling eller svin? spurte de meg. Jeg fortalte dem at det var vanskelig å svare på siden jeg ikke hadde spist verken kylling eller svin på lang tid.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media