Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann (28) tatt av seks meter høye bølger

Politiet innstiller leting ved Lindesnes.

 SEKS METER HØYE BØLGER:  Det var her ved Lindesnes fyr den 28 år gamle rumeren ble tatt av bølger julaften. Arkivfoto: Tor Erik Schrøder, NTB Scanpix.
SEKS METER HØYE BØLGER: Det var her ved Lindesnes fyr den 28 år gamle rumeren ble tatt av bølger julaften. Arkivfoto: Tor Erik Schrøder, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 28 år gammel rumener, som julaften ble tatt av bølgene ved Lindesnes fyr, er trolig omkommet, og søket blir derfor ikke gjenopptatt, opplyser politiet

 - Slik situasjonen er nå, har vi grunn til å tro at 28-åringen er omkommet, opplyser operasjonsleder Ole Bjørn Kleivane i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Han slår fast at det ikke blir satt i gang strandsøk fredag eller søk av annen type til sjøs for å finne den rumenske statsborgeren.

Det var ved 16-tiden julaften at mannen ble tatt av en bølge like ved Lindesnes fyr. Han var sammen med tre rumenske kamerater.

Flytende bevisstløs
Trolig slo han hodet da han ble tatt av en bølge og falt. Den siste observasjonen av ham var da kameratene så ham flytende bevisstløs i sjøen.

Et ambulansehelikopter, et redningshelikopter og en redningsskøyte kom raskt til stedet for å igangsette søk, men på kvelden ble søket innstilt på grunn av for dårlig vær.

Bølgene var opptil seks meter høye.

Det var fyrvokter Kjell Olsen ved Lindesnes fyr som varslet politiet om hendelsen. Den antatt omkomne rumeneren har bodd i Norge i to år. Politiet startet torsdag kveld arbeidet med å varsle de pårørende i Romania.

(NTB).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media