Mann (29) tiltalt for drapsforsøk etter påkjørsel

Skal ha kjørt på ekssamboer på gangvei.

FLIRER: Mens kvinnen føres inn i ambulansen, står 29-åringen (t.v) og flirer. I bakgrunnen står bilen han brukte til å meie ned sin eks. Foto: Tom Østhus / Dagbladet
FLIRER: Mens kvinnen føres inn i ambulansen, står 29-åringen (t.v) og flirer. I bakgrunnen står bilen han brukte til å meie ned sin eks. Foto: Tom Østhus / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

18. mai anmeldte kvinnen sin 29 år gamle ekssamboer for drapstrusler, noe som førte til at hun ble utstyrt med voldsalarm.

En uke senere ble hun påkjørt på en gangvei i Trondheim foran øynene på flere vitner.

Anmeldt for trusler

Kvinnen har også tidligere anmeldt mannen for trusler, men sakene ble henlagt. En av truslene skal ha gått ut på at han skulle drepe henne og hennes to barn ved enten å stikke dem i hjel med kniv, eller kjøre dem i hjel med bil.

Disse truslene er nå tatt med i tiltalen mot 29 åringen, selv om de i sin tid ble henlagt etter kvinnens ønske. Paret, som er av somalisk opprinnelse, hadde et forhold fra 2007 til slutten av 2008.

- Ikke straffskyld

Den tiltalte 29-åringen har tidligere forklart at han tok feil mellom gass- og bremsepedal da han kjørte på kvinnen.

- Min klient erkjenner ikke straffskyld. Han mener påkjørselen var et uhell og beklager veldig det som har skjedd, sier mannens advokat Håkon Knudsen til Adresseavisen .

Kvinnens bistandsadvokat Mette Skoklefald, opplyser at hennes klient fortsatt har smerter etter sammenstøtet med bilen.(NTB)