Mann (29) truet politiet med kniv

Ble pågrepet av en horde tjenestefolk like etterpå.

TATT: 29-åringen stakk av etter å ha truet politipatruljen - men ble pågrepet av de tallrike forsterkningene kort tid etterpå. Foto: DANIEL LAABAK
TATT: 29-åringen stakk av etter å ha truet politipatruljen - men ble pågrepet av de tallrike forsterkningene kort tid etterpå. Foto: DANIEL LAABAKVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mengde politipatruljer ble i natt tilkalt til området ved Postterminalen i Oslo, etter at en 29-årig mann truet tjenestefolk. Mannen ble behørig pågrepet og sitter nå i politiets varetekt.

Knivepisoden fant sted ved Grønlands Torg i 03.30-tida.

- En patrulje skulle sjekke ham, men han nektet og dro fram kniven i stedet. Han viftet svært aktivt med den, og situasjonen opplevdes som truende, sier operasjonsleder Bjørn Ølstad ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

29-åringen stakk så fra stedet, og forsterkninger ble tilkalt. Etter få minutter ble han sett ved Postterminalen, der han altså ble overmannet av et stort antall tjenestefolk.

- Det var tilfeldigvis mange patruljer i området på det tidspunktet, forklarer Ølstad.

Kniven ble funnet på mannen, i likhet med en mengde kontanter.

Hva som skjer videre med 29-åringen, som har rumensk statsborgerskap, er så langt ikke avgjort - men han kan trolig vente seg en reaksjon, blant annet for å oppføre seg truende med farlig redskap.

STORT OPPBUD: En stor mengde politipatruljer deltok i pågripelsen av 29-åringen. Foto: DANIEL LAABAK
STORT OPPBUD: En stor mengde politipatruljer deltok i pågripelsen av 29-åringen. Foto: DANIEL LAABAK Vis mer