Mann (30) pågrepet i Sverige for millionbedrag på datingside. Skal ha lurt til seg fem mill. fra sju kvinner

Fikk kontakt med kvinnene på datingsiden sukker.no.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 30 år gammel mann er pågrepet i Sverige for millionbedrag av sju kvinner han fikk kontakt med på den norske datingsiden sukker.no.

Det melder politiet i Telemark.

Mannen skal reinere innledet nære relasjoner til alle sju. Så skal 30-åringen ha lånt penger av dem.

De sju kvinnene skal i alt ha lånt mannen fem millioner kroner.

Fra juni 2014

Bedrageriene skal ha skjedd i perioden mellom juni 2014 og ut 2015. Mannen ble etterlyst nasjonalt i vår da politiet aksjonerte mot mannens registrerte adresse i Oslo, men ikke fant ham der.

I august ble han internasjonalt etterlyst, og på onsdag denne uka, ble han pågrepet av svensk politiet i Sundsvall, på svenskekysten sørøst for Östersund.

Politiet i Telemark mottok den første anmeldelsen i slutten av 2014, men så raskt at det var flere lignende tilfeller andre steder i Norge.

- Bedragerisakene skal ha skjedd både i Oslo, på Vestlandet, i Østfold i tillegg til Telemark, sier politiadvokat Gunstein Bjørgum i Sør-Øst politidistrikt.

Begjærer 30-åringen fengslet

30-åringen ble begjært varetektsfengslet i Skien tingrett klokka 12.30 i ettermiddag. Like etter 14.15 i ettermiddag, ble det klart at 30-åringen varetektsfengsles i fire uker.

Politiet har siktet 30-åringen for sju tilfeller av bedrageri samt trusler mot én av de formærmede, og skremmende adferd mot én annen.

- Vi mener det unndragelses- og gjentakelsesfare, og har derfor begjært ham varetektsfengslet, sier politiadvokaten Bjørgum.

Han belegger politiets påstand med at 30-åringen selv skal ha forklart at han visste at han var etterlyst, og bevisst skal ha unndratt seg norsk politi.

- Han har befunnet seg mange forskjellige steder i Sverige, men vi er ikke sikre på hvor lenge. Fram til nå har vi bare gjennomført innledende avhør, sier politiadvokaten.

Tidligere domfelt for lignende saker

30-åringen er tidligere domfelt i 2012 og 2013 for lignende bedragerisaker, ifølge politiet.

De frykter at det kan være flere fornærmede i saken.

- Vi mistenker det, og er noe vi kommer til å følge opp, sier Bjørgum.

Politiet har kalt saken for «sukkersaken» nettopp fordi han innledet relasjonene til kvinnen han seinere skal ha bedratt, på sukker.no.