Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann (30) skutt og drept utenfor bensinstasjon i Oslo

Store politistyrker jakter sølvgrå bil som kjørte fra stedet. Offeret har i mange år blitt regnet som en del av B-gjengmiljøet.

 STORE STYRKER:  Politiet har satt inn store styrker etter at en mann ble skutt på Ensjø. Foto: Scanpix
STORE STYRKER: Politiet har satt inn store styrker etter at en mann ble skutt på Ensjø. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann ble i går kveld skutt utenfor en bensinstasjon på Ensjø i Oslo og døde kort tid etter av skadene.

Flere kilder opplyser til Dagbladet at den drepte er en 30 år gammel mann som av oslopolitiet har blitt regnet som en del av B-gjengmiljøet - og som har flere fiender i Oslos underverden.

I natt jaktet store politistyrker ennå på en eller flere gjerningsmenn som trolig forsvant fra stedet i en sølvgrå bil på vei nordover fra Ensjø. 

Hørte skudd Innsatsleder Arve Røtterud bekreftet i går kveld at mannens liv ikke sto til å redde etter skytingen.

- Cirka klokka 22.15 kom det en politipatrulje forbi dette stedet. Så hørte de skudd bak fra stasjonen og skudd inne fra stasjonen. Etter dette forsvant en bil fra stedet, sier Røtterud.

Da politiet ankom etter svært kort tid fant de mannen som var skutt liggende på bakken utenfor Shell-stasjonen.

Mannen som ble drept skal ha kjørte inn på bensinstasjonen i en bil og var sammen med en annen person. Det skal ha blitt avfyrt skudd både utenfor og innendørs, der deler av butikkhyllene var rasert.

Det skal ikke ha vært kunder inne på stasjonen, men flere vitner i området fikk med seg deler av hendelsesforløpet.

I flere konflikter 30-åringen som ble drept var etter det Dagbladet forstår tilstede under en annen skyteepisode, på åpen gate like ved Radisson-hotellet på Holbergs plass i Oslo, så seint som 14. februar i år. Han ble først pågrepet i saken, men det viste seg at det skal ha vært bilen han og en venn satt i som blitt beskutt av en mann i en annen bil, med påfølgende villmannskjøring i sentrumsgatene.

Mannen har selv omlag ti dommer på rullebladet fra de siste 10-11-åra, hvorav flere omfatter alvorlige voldsepisoder.

Han  regnes som en venn av flere av de aller mest sentrale personene i B-gjengen. 30-åringen måtte blant annet vitne i den store hvitvaskingssaken mot Rasool-brødrene etter å ha lånt ut større pengebeløp der opphavet var uklart.

Han har også vært involvert i en lang rekke sammenstøt mellom de største grupperingene, der det har blitt brukt både slag- og skytevåpen.

I 2005 var han sammen med en annen B-gjengmann da det etter en lang kjede trefninger ble løsnet flere skudd mot fire sentrale menn i det som den gang het "A-gjengen", i Stortingsgata midt i Oslo.

Ba publikum om hjelp Oslopolitiet var i går kveld raskt ute med å be publikum om hjelp da skuddene falt.

«Utenfor Shell på Ensjø er 1 person skutt. Fraktet til Ullevål sykehus. Store politistyrker søker etter en sølvgrå bil som har kjørte derfra», skrev oslopolitiets operasjonssentral på twitter i 2240-tida.

Krimvakta bekreftet seinere at mannen var død.

- En person er skutt og drept, sier Roger Hjertø ved krimvakta til Dagbladet.

Varsler andre politidistrikter Dagbladet skrev tidligere at tre personer ble anholdt i en bil ikke langt fra åstedet, men disse personene er nå sjekket ut av saken, ifølge politiet.

Politiet brukte i natt store ressurser på å finne den sølvgråe bilen som ble observert kjørende fra stedet.

- Vi har varslet de nærliggende distriktene. Så lenge det er snakk om kjøretøy kan de bevege seg langt på kort tid, sier Ingunn Braseth.

Bilen stakk av på riksvei 190 og kjørte nordover mot E6.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media