STJAL BIL MED ÅTTEÅRING:  Politiet tror mannen som stjal med seg en bil med en åtteåring fra en Statoilstasjon på Revital i Vestfold fikk med seg gutten ved en feil. 
Foto: Peder Gjersøe / NTB scanpix
STJAL BIL MED ÅTTEÅRING: Politiet tror mannen som stjal med seg en bil med en åtteåring fra en Statoilstasjon på Revital i Vestfold fikk med seg gutten ved en feil. Foto: Peder Gjersøe / NTB scanpixVis mer

Mann (31) pågrepet for å ha stjålet bil med åtteåring i baksetet

Siktes bare for biltyveri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Vestfold har pågrepet en 31 år gammel mann som de mener er personen som lørdag stjal med seg en bil med en sovende åtteåring i baksete fra en bensinstasjon i Revetal.

- Mannen er pågrepet for kort tid siden som følge av politiarbeid, sier politioverbetjent Torgeir Ødegård i Vestfold politidistrikt til Dagbladet.

Med åtteåringen i baksete og nøklene i tenningen gikk guttens mor inn et lite ærend på Statoilstasjonen på Revetal. Da hun kom ut igjen opplevde hun sitt livs mareritt da hun forsto at bilen var stjålet.

Den dramatiske opplevelsen fikk imidlerid en god utgang. Etter å ha kjørt rundt med den sovende gutten i cirka 20 minutter, hadde biltyven sluppet ham av utenfor et hus og bedt om å gå inn til huset.

31-åringen siktes ikke for kidnapping.

- Den pågrepne er bare siktet for bilbrukstyveri , det vil si å stjele en bil for å kjøre den, opplyser politiadvokat Cecilie Svorstøl.

Politiet tror ikke gjerningsmannen hadde intensjon om å ta med seg gutten, men mener han ikke oppdaget den sovende bilen før han hadde kjørt av gårde.

- Hans opptrenden tyder vel på dette, i og med at han har sluppet barnet av og bedt det gå inn til et hus, sier Svorstøl.

Guttens mor sa til TV2 i går at hun var glad for at bilyven, som ifølge sønnen var litt stressa satte åtteåringen av ved et hus og sa til ham at moren var inne i huset.

Hun forteller også at Scott «egentlig synes det hele var litt spennende», og at han derfor ikke er særlig preget av det som kunne blitt en svært skremmende opplevelse.

 ETTERLYST:  Politiet etterlyste i går denne mannen for biltyveriet. Politiet mener de nå har pågrepet vedkommende. Foto: Politiet
ETTERLYST: Politiet etterlyste i går denne mannen for biltyveriet. Politiet mener de nå har pågrepet vedkommende. Foto: Politiet Vis mer