SKYLDTE PÅ POKER: Utenfor denne blokka på Enerhaugen ble en 32 år gammel mann pågrepet i en bil. Politiet fant 250 000 kroner i bilen, som mannen sa var fra et pokerlag. Foto: Torgeir P. Krokfjord / Dagbladet
SKYLDTE PÅ POKER: Utenfor denne blokka på Enerhaugen ble en 32 år gammel mann pågrepet i en bil. Politiet fant 250 000 kroner i bilen, som mannen sa var fra et pokerlag. Foto: Torgeir P. Krokfjord / DagbladetVis mer

Mann (32) har registrert inntekt på en drøy hundrelapp, ble tatt med 250 000,- i kontanter

Hevder han har tjent pengene på poker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den tiltalte 32-åringen fra Oslo Vest har de fire siste årene hatt en skattbar inntekt på mellom 138 og 254 kroner. Likevel hadde han store penger på seg da han og en kamerat ble stoppet av politiet i en lånt BMW på Grønland 18. oktober i fjor.

I BMWen fant politiet totalt 250 000 kroner gjemt i bagasjerommet - og i 32-åringens høyre jakkelomme. Nå må 32-åringen møte i Oslo tingrett 4. februar, tiltalt for grovt heleri.

- Tjent på poker 32-åringen har forklart til politiet at han tjente pengene i et privat pokerlag på Grønland.

- Her er det snakk om en mann som har hatt praktisk talt ingen registrert inntekt — og som blir tatt med svært mye penger på seg. Da gjelder det for oss å bevise at pengene ikke har lovlig opphav, sier politiadvokat Anne Cathrine Aga i Oslo-politiet til Dagbladet.

Mannen skal ha forklart at han tjente pengene i et privat pokerlag i en leilighet på Grønland — anser spillet som et privat pokerlag.
Hvorfor politiet stoppet bilen i første omgang ønsker ikke Aga å si.

- Han har forklart at dette er penger han har tjent på poker. Det er ikke ulovlig i seg selv å spille poker — men det har noe med omfanget å gjøre. Vi mener dette ikke er penger han kan ha tjent på lovlig vis, sier Aga.

- Vi håper å få belyst i retten hvem han spilte poker med. Han har nevnt en person som har vært til stede under slike pokerlag. Vedkommende er avhørt, og er stevnet som vitne i retten, sier Aga.
Pokerproblem Hun mener saken har flere interessante sider.

- Det vil konstituere et problem for politiet om det skal være greit å si at man har tjent pengene på poker, hvis man blir tatt med lommene fulle av kontanter. Det er viktig å få avklart dette, sier Aga.

Mannen som nå er tiltalt satt i passasjersetet i bilen, og tok på seg skylden da vi fant pengene, sier Aga til Dagbladet. Mannen som førte bilen hadde på sin side ikke førerkort - noe han ble dømt for i Nedre Romerike tingrett 19. november i fjor.

- Tiltalte har forklart at han har spilt poker på Grønland, sier Aga.

32-åringens forsvarer, advokat Gunhild Bergan i advokatfirmaet Elden, ønsker ikke å kommentere saken utover å si at 32-åringen ikke erkjenner straffskyld.

Store penger Sigurd Eskeland, leder i Norsk Pokerforbund, sier til Dagbladet at han er kjent med ulovlige pokerklubber der det spilles om sekssifrede beløp.

- Jeg vet at det finnes klubber i Oslo hvor det spilles poker, og at det noen ganger kan ha blitt spilt om så store beløp som det er snakk om her. Men det er i så fall svært sjeldent, sier Eskeland til Dagbladet.

Han ønsker ikke å kommentere konkrete pokerklubber.

- Det eneste jeg ønsker å si er at PKK ble stengt etter at det ble kastet en brannbombe mot klubben i fjor, sie Eskeland.

- Har klubbene vært truet av organiserte kriminelle grupper?

- Jeg vet at det i fjor vår ble framsatt trusler mot flere klubber, men situasjonen nå har jeg ikke oversikt over. Siden klubbene er ulovlige er det vanskelig å få beskyttelse, og de blir et lett mål for kriminelle. Slik er det flere steder i verden.

POKERKLUBBER: Sigurd Eskeland, leder i Norsk pokerforbund, sier det finnes flere undergrunnsklubber i Oslo der det til tider spilles poker om store beløp. Foto: Privat/Norsk Pokerforbund
POKERKLUBBER: Sigurd Eskeland, leder i Norsk pokerforbund, sier det finnes flere undergrunnsklubber i Oslo der det til tider spilles poker om store beløp. Foto: Privat/Norsk Pokerforbund Vis mer