Mann (32) siktet for voldtekt av flere barn

Varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 32 år gammel mann bosatt i Romsdal ble onsdag varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, siktet for flere tilfeller av voldtekt av barn under 14 år.

Mannen ble pågrepet mandag denne uka, og er siktet for brudd på straffelovens paragraf 299, som gjelder voldtekt av barn under 14 år - som straffes med inntil 10 års fengsel.

I kjennelsen fra Sunnmøre tingrett heter det at retten har lagt særlig vekt på forklaringen de to fornærmede har gitt i tilrettelagte avhør:

«De fornærmede har forklart seg gjentatt seksuell omgang som siktede skal ha utsatt de for. Retten kan ikke se at de fornærmede skulle ha foranledning for å forklare dette dersom det ikke samsvarer med de faktiske forhold» (sic).

Siktede skal ha kommet til Norge for få år siden. Retten mener «siktedes begrensede tilknytning til Norge og den straff som vil bli konsekvensen dersom han dømmes i samsvar med siktelsen» betyr at det er gode foldepunkt for at 32-åringen vil forsøke å unndra seg straffeforfølgning dersom han løslates.

Retten mener videre det er en nærliggende fare for bevisforspillelse dersom 32-åringen slipper ut, og viser til at etterforskningen er i en innledende fase.

Mannen har anket avgjørelsen til Frostating lagmannsrett, men sitter i varetekt til anken er avgjort.

- Min klient erkjenner ikke straffeskyld, sier mannens forsvarer, Erling Flisnes, i en kort kommentar til Dagbladet.