Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann (32) tilstår drapet på Egil Tostrup Bråten

DREPT: Egil Tostrup Bråten (23) ble funnet drept natt til 18. november 2002. Foto: Politiet / SCANPIX / HAND OUT
DREPT: Egil Tostrup Bråten (23) ble funnet drept natt til 18. november 2002. Foto: Politiet / SCANPIX / HAND OUT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den drapssiktede 32-åringen har ifølge VG endret forklaring - og tilstår nå at det var han som påførte Egil Tostrup Bråten det dødelige knivstikket i 2002.

Ifølge avisa kom erkjennelsen under et nytt avhør denne uka.

- Svært tungt
Mannens forsvarer, Vidar Lind Iversen har foreløpig ikke besvart Dagbladets henvendelser. Til VG sier advokaten:

- Det har vært svært tungt for min klient å bære på historien i alle disse årene. Han har ikke fortalt det til noen andre. Da han vi sakens dokumenter fikk vite at det var en kniv som forvoldte fornærmedes død, var han klar på at det må ha vært han som påførte fornærmede det dødelige stikket.

32-åringen ble pågrepet forrige uke og siktet for drapet på Egil Tostrup Bråten (23), som skjedde natt til 18. november 2002.

Han nektet da straffskyld, men ga politiet en forklaring som knyttet ham til åstedet. Etter et langt avhør ble en annen, 30 år gammel mann også pågrepet og siktet. De ble begge varetektfengselt i fire uker.

- Bra det har kommet tilståelse

Egil Tostrup Bråten fra Våler i Solør ble funnet drept på gata i Oslo, rett utenfor sin egen hybel etter at han hadde vært på kino men noen venner.

Egil Tostrup Bråtens mor, Solveig Tostrup Anderson Bråten sier til NRK at hun synes det er godt gjort at politiet ikke har gitt seg og at de har klart å finne gjerningsmannen

- Det viktigste for meg er de gode minnene vi har om Egil. Men det er bra at det har kommet en tilståelse og at saken blir oppklart, sier hun.

Fram til forrige uke hadde ingen vært siktet i saken, og den har vært en av 2000-tallets uløste drapsgåter.

Dagbladet følger saken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!