DRUKNINGSULYKKE: To polske kvinner døde etter en dykkerulykke i Jøssingfjorden. En tredje er brakt til sykehus, opplyser politiet. Foto: Egil Mong/Dalane Tidende
DRUKNINGSULYKKE: To polske kvinner døde etter en dykkerulykke i Jøssingfjorden. En tredje er brakt til sykehus, opplyser politiet. Foto: Egil Mong/Dalane TidendeVis mer

Mann (33) og kvinne (36) døde etter dykkerulykke i Jøssingfjorden

En annen kvinne (35) er brakt til sykehus, opplyser politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): To polakker omkom i en dykkerulykke i Jøssingfjorden i Rogaland, mens en tredje er brakt til Haukeland universitetssjukehus i Bergen, opplyser politiet.

- I alt er tre polakker involvert. To av dem er døde, mens en er fløyet til sykehus i Bergen med Sea King-helikopter, sier operasjonsleder Egil Karlsen ved Rogaland politidistrikt til Dagbladet.

De to døde skal være en mann (33) og en kvinne (36), mens personen fraktet til sykehus skal være en kvinne (35).

- De tre dykket i området, og politiet driver nå teknisk og taktiske undersøkelser. Det som gjenstår for politiet nå er å finne ut hva som har skjedd.

Hovedredningssentralen ble varslet om ulykken klokka 13.15. Meldingen kom fra en person som hadde observert ulykken.

De tre er med i en polsk turistgruppe på rundt 20 personer som var på ferie i Bu ved Jøssingfjord, ifølge Stavanger Aftenblad. Dette bekrefter politiet overfor Dagbladet.

Aftenbladet.no skriver at dette er langt fra den første ulykken der polakker har omkommet under hobbydykking i Jøssingfjord. Det har vært katolske begravelser i vannkanten, og det har siden 2002 vært to dykkerulykker der polakker har omkommet.

Det var i etterkant av funnene av de tre polakkene usikkerhet om følget bare besto av de tre, eller om det kan ha vært flere.

- Det har vært mye dykkeraktivitet i området, men vi har sammen med politi funnet ut at det ikke er flere i vannet, sier redningsleder Andreas Bull ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til Dagbladet.

- Da ressursene kom fra var to av personene brakt på land. Om de selv kom seg i land, eller om det var personer på stedet som fikk dem i land, vet vi ikke.

En av dem omkom, mens den andre er 35-åringen som ble brakt til Haukeland universitetssjukehus i Bergen.

- Senere fant våre dykkere en person omkommet i sjøen. Dette søket tok litt tid, sier Bull.

Skadestedsleder Askal Moi ved lensmannskontoret i Sokndal sier til Dalane Tidende at to av dem dykket ut fra land, mens den tredje dykket fra båt.