HER ER JOLLA: Den lille, grønne jolla på bildet førte til den omfattende leteaksjonen i Oslo i kveld. Jolla tilhører Oslo-mannen (33) som var hjemme i god behold mens politiet og andre lette etter ham. Nå er jolla i politiets varetekt. FOTO: ØISTEIN NORUM MONSEN
HER ER JOLLA: Den lille, grønne jolla på bildet førte til den omfattende leteaksjonen i Oslo i kveld. Jolla tilhører Oslo-mannen (33) som var hjemme i god behold mens politiet og andre lette etter ham. Nå er jolla i politiets varetekt. FOTO: ØISTEIN NORUM MONSENVis mer

Mann (33) utløste storstilt leteaksjon i Oslofjorden

Var hjemme i god behold mens tre helikoptre og flere båter lette etter ham i timevis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En storstilt leteaksjon i indre Oslofjord ble satt i gang klokken 17.34 i kveld etter at en grønn jolle ble observert drivende ved Nakholmen i indre Oslofjord, nær Dyna fyr.

- Ansatte ved Nesoddferja observerte den grønne jolla med en person i, og deretter så de jollen drivende uten mannskap, sier Johan Mannsåker, vakthavende redningsleder ved Hovedredningssentralen.

Betydelig leteinnsats Tre helikoptre deltok i søket, ett fra Sea King, ett fra luftambulansen og ett politihelikopter. I tillegg deltok flere båter i søket etter mannen.

Drøyt to timer senere kunne redningsaksjonen avblåses. Da ringte en Oslo-mann (33) selv politiet og fortalte at han var i god behold.

- Han hadde lest om seg selv på nettaviser og funnet ut at det trolig var ham politiet lette etter. Da han ringte var han hjemme hos seg selv i sin leilighet i Oslo, og i god behold, opplyser Sven-Martin Ege, operasjonsleder i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Skulle bare på fisketur 33-åringen hadde tatt Nesoddferja ut til Nakholmen hvor han hadde brukt jolla til å dra ut på fjorden for å fiske. Deretter hadde han tatt ferja tilbake til Oslo, opplyser Ege. Båten hadde slitt seg fra fortøyningen og drev derfor uten mannskap nær Nakholmen. Nå er jolla i politiets varetekt.

- Det hender fra tid til annen at vi leter i timevis etter folk som viser seg å være hjemme i god behold. Når vi får inn slike meldinger om drivende båter hvor det kan ha vært personer om bord, setter vi alltid i gang storstilte aksjoner. Vår jobb er å redde liv, sier Ege.

Han bekrefter at politiet var svært lettet da mannen selv tok kontakt med dem og leteaksjonen kunne avblåses.