Mann (34) dømt til seks års fengsel for å ha gjort 13-åring gravid

I Thailand for åtte år siden - felt av DNA-test.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En 34 år gammel mann er i Oslo tingrett dømt til seks års fengsel etter at han gjorde en 13 år gammel jente gravid i Thailand, melder NRK.

Mannen møtte jenta på en bar på ferieøya Koh Samai i Thailand i 2008, der hun jobbet som prostituert og danser. Da var han 26 og hun 13.

34-åringen betalte 70 kroner til baren for å ta henne med til hotellet, og tok også med jenta til andre feriemål i Thailand de påfølgende dagene, melder NRK.

Det var under dette oppholdet at jenta ble gravid.

Mannen er svensk statsborger, men tingretten kom til at han kan dømmes i Norge fordi han har hatt mest tilknytning hit siden 2007.

DNA-tester har i ettertid vist at 34-åringen er barnets far.

Oslo tingrett konkluderte med at 34-åringen har kjøpt tilgang til et barn for å tilfredsstille egne lyster. Mannen anket på stedet.

Retten mener mannen ved å ha hatt gjentatte samleier med et barn har handlet kynisk, planmessig og veloverveid.

- Sa hun var 18

Tiltalte forsvarte seg i retten med at han ikke visste jentas egentlige alder, fordi både jenta og hennes mor hadde sagt hun var 18. Retten festet ikke lit til denne forklaringen.

34-åringen ble i tillegg dømt for oppbevaring av overgrepsbilder og narkotika.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer