- DREPT I SIN EGEN STUE: Etter det Dagbladet erfarer mener politiet at den 61 år gamle kvinnen ble drept med en kniv. 
Foto: Peder Gjersøe / Scanpix
- DREPT I SIN EGEN STUE: Etter det Dagbladet erfarer mener politiet at den 61 år gamle kvinnen ble drept med en kniv. Foto: Peder Gjersøe / ScanpixVis mer

- Mann (34) knivdrepte sin egen mor (61)

Politiet har sikret seg det som trolig er drapsvåpenet. Siktedes forsvarer: - Han er syk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 61 år gammel kvinne ble i 21-tida i går funnet drept i sitt eget hjem i et villastrøk i Larvik. Cirka førti minutter tidligere hadde en politipatrulje stanset sønnen (34) i en kontroll fordi han kjørte svært vinglete på veien. Da de kom i prat med mannen opplyste han at hadde drept sin egen mor og oppga adressen hennes.

I morgen ventes den foreløpige obduksjonsrapporten som kan gi svar på dødsårsak, men etter det Dagbladet erfarer mener politiet det er klart at 34-åringen drepte moren sin med en kniv. Det angivelige drapsvåpenet skal være beslaglagt, får Dagbladet opplyst. Kvinnen ble funnet drept i sin egen stue.

Politiet opplyser i en pressemelding at politiet ikke ønsker å kommentere dødsårsak så lenge den foreløpige obduksjonsrapporten ikke foreligger.

Som Dagbladet fortalte i går har mannen tidligere vært pågrepet for trusler og plagsom adferd, men sakene er blitt henlagt på grunn av tvil om mannens tilregnelighet. Han har også hatt flere besøksforbud mot seg. Dagbladet er kjent med at det tidligere har vært episoder der sønnen har vært aggressiv mot moren. NRK har snakket med en nabo av drapsofferet som sier at sønnen flere ganger har rasert huset og vært voldelig mot moren.

- Hun fryktet hele tiden at sønnen skulle drepe henne. Hun var forberedt på at det kunne skje en dag, sier naboen til NRK.

Samme dag som 34-åringen drepte sin mor, slapp han ut fra akkutpsykiatrisk avdeling i Tønsberg, skriver NRK.

Fagsjef Arne Repål ved akuttavdelingen sier at mannen ble utskrevet bare kort tid før drapet.

- Vi vet det har vært flere episoder, men så langt har ikke mannen vært vurdert som farlig, sier han, men tar likevel selvkritikk for at mannen ble skrevet ut.

- Vi har hatt et møte om saken i dag og må være åpne på at det kan ha skjedd en feil, sier Repål.

Mannens oppnevnte forsvarer Søren Ø. Hellnes møtte sin klient i dag. Han sier det trolig blir avhør i morgen, men er usikker på om det vil komme noe ut av det.

- Han er syk, sier Hellnes til Dagbladet.

Han sier han ikke har snakket om hendelsesforløpet med sin klient, om 34-åringen husker noe eller om han fastholder at han drepte moren sin.

Teknikere fra Kripos har arbeidet på åstedet i hele dag.