Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann (34) pågrepet for NOKAS-ranet

Den 19. siktelsen i saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiinspektør Ernst Kr. Rossebø opplyser til NTB at mannen trolig vil bli begjært fengslet i fire uker når han framstilles for varetektsfengsling i Stavanger tingrett fredag. Han vil bli siktet for medvirkning til grovt ran av Norsk Kontantservice i april i fjor.

Oslo-mann

Politiet opplyser i en pressemelding at mannen ble pågrepet i Oslo onsdag uten dramatikk. Han er norsk statsborger bosatt i Oslo. Rossebø vil foreløpig ikke si noe om bakgrunnen for at mannen ble pågrepet.

- Pågripelsen er et resultat av den omfattende etterforskningen vi driver, sier Rossebø, som opplyser at politiet mener 34-åringen har tilknytning til miljøet som er mistenkt for å stå bak ranet.

Siktede ønsker foreløpig ikke å forklare seg. Siktelsen for grovt ran innebærer at han ikke siktet for medvirkning til drapet på politimannen Arne Sigve Klungland.

Av de 19 som er pågrepet er 16 personer siktet for grovt ran med døden til følge mens tre har den mildere siktelsen grovt ran.

To i februar

Gjennom de snart 11 månedene som er gått siden ranet av NOKAS er pågripelsene og siktelsene kommet i jevnt tempo.

I inneværende måned år er to personer pågrepet - 34-åringen og en 28-åring fra Østlandet som 14. februar ble fengslet, siktet for våpenheleri og ran.

28-åringen ble pågrepet i forbindelse med avsløringen av et våpenlager i Drammens-området. Der ble våpenet som drepte Arne Sigve Klungeland funnet.

17 pågrepet tidligere

Til sammen 17 personer var siktet før de siste to pågripelsene. Av dem antar politiet at mellom 10 og 13 var med på selve ranet. Her er en oversikt over de siktede:

Tre svenskalbanere ble pågrepet i Göteborg kort etter ranet. En 24-åring er fortsatt varetektsfengslet mens to et løslatt men fortsatt siktet.

Grunnleggeren (48) av spionasjeutstyrbutikken Spy Shop i Oslo og innehaveren (29) av samme forretning, fengslet i fjor vår og senere løslatt. Siktet for å ha skaffet utstyr til ranet.

Kjell Alrik Schumann (38) ble pågrepet i Oslo 11. mai.

Metkel Negassie Betew (25), norsk-eritreer bosatt i Oslo, pågrepet på flyplassen i Frankfurt i Tyskland 25. mai.

Erling Havnå (47), tidligere verdensmester i kickboksing, bosatt i Arendal. Pågrepet i Oslo 20. juli.

Vernepleierstudent (42), også tidligere kickbokser, norgesmester i sporten. Kamerat av Havnå. Pågrepet i august.

Toska

Tre personer, Ridvan Halimi (25), jugoslav bosatt i Oslo, David Toska (29), bosatt i Oslo og Jusuf Hani (24) svenskalbaner fra Göteborg, er etterlyst for ranet men fortsatt på frifot. Politiet mener at disse tre deltok i selve ranet.

Mens Toska er på frifot, er Toskas 29 år gamle samboer og to kamerater av ham på 26 og 28 år pågrepet og fengslet.

Ytterligere to menn er pågrepet og siktet, en mann i slutten av 20-årene samt en 56 år gammel fiskebåteier som ble pågrepet etter at det ble funnet ransutstyr senket i Drammensfjorden. (®NTB)