Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann (34) trikset med over 1000 selvangivelser - dømt til to og et halvt års fengsel

Holdt på i tre år. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 34 år gammel mann er i Nedre Romerike tingrett dømt til fengsel i to år og seks måneder etter triksing med over 1000 selvangivelser for kolleger og venner.

Dommen er tre måneder lenger enn påstanden fra aktor, skriver Aftenposten.

Han må også tåle inndragning av 550 000 kroner i tillegg til at han allerede har fått en restskatt på 2,5 millioner kroner.

Mannen holdt på i tre år før han ble tatt. Han tok en viss prosent av hva oppdragsgiverne fikk tilbake på skatten som honorar. Totalt har han svindlet eller forsøkt å svindle for totalt 567 millioner kroner etter å ha trikset med totalt 1040 selvangivelser.

I tillegg til grovt skattesvik er han også dømt for lovbrudd på bokføring, regnskap og manglende betaling av merverdiavgift.

Han fikk ideen til svindelen etter at han selv betalte en vietnamesisk kvinne for å trikse med hans selvangivelse, og synes at hun tok seg for godt betalt da hun forlangte 20 prosent av det han fikk tilbake på skatten. Den samme kvinnen ble for øvrig dømt til seks års fengsel i fjor for sin virksomhet.

Det er ikke ennå tatt stilling til om dommen skal ankes.

(NTB)