Mann (35) slapp fengsel etter å ha drept moren sin med øks

Dom om psykisk helsevern er rettskraftig.

VANT FRAM: Advokat  Sigurd Klomsæt er fornøyd med at hans klient (35) slapp fengsel etter å ha drept sin mor. Foto: Aleksander Andersen / Scanpix
VANT FRAM: Advokat Sigurd Klomsæt er fornøyd med at hans klient (35) slapp fengsel etter å ha drept sin mor. Foto: Aleksander Andersen / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mannen ble i midten av mai dømt til tvungent psykisk helsevern for overlagt drap på fostermoren sin ved Holt Camping i Tvedestrand i fjor sommer.

Aktor, statsadvokat Dennis Danielsen, hadde lagt ned påstand om 16 års fengsel for mannen. Nå har statsadvokaten avgjort at de ikke anker dommen, og mannen kan dermed overføres til behandling.

Det får Dagbladet bekreftet.

Seier En medtiltalt 19-åring er dømt til 15 års fengsel, men har anket dommen. Også søsteren til den drapsdømte 35-åringen har anket i saken - hun anker summen på erstatningen hun fikk etter morens død.

Kvinnen krevde 250 000,-, men fikk bare 20 000,- siden den drepte ikke var kvinnens biologiske mor.

Både den dømte 35-åringen og hans advokat ser på dommen en seier. De kjempet mot at han skulle havne i fengsel.

Psykotisk - Jeg er godt fornøyd med at vi har fått medhold. Dette er en dramatisk og vond sak på alle måter, men vi er selvfølgelig fornøyd med at retten fant det riktig å idømme tvungent psykisk helsevern, sa forsvarer Sigurd Klomsæt til Dagbladet etter at dommen falt.

Retten slo fast at mannen var psykotisk da han drepte fostermoren, og at han dermed ikke kunne dømmes til fengsel.

Ettersom statsadvokaten ikke anker, har riksadvokaten gjort det klart at behandlingen av 35-åringen kan begynne. Fostermoren ble drept i sitt hjem ved Holt Camping i Tvedestrand. Hun ble slått flere ganger med jernstang og øks.

FUNNET DREPT: Her ved Holt camping ved Tvedestrand ble kvinnen funnet drept. Foto: Roar Laugerud / Dagbladet
FUNNET DREPT: Her ved Holt camping ved Tvedestrand ble kvinnen funnet drept. Foto: Roar Laugerud / Dagbladet Vis mer