UTRYGT: Redningsmannskapet har erklært hele huset utrygt, og frykter huset kan kollapse når som helst. Foto: Luis Santana / Zuma Press / NTB Scanpix
UTRYGT: Redningsmannskapet har erklært hele huset utrygt, og frykter huset kan kollapse når som helst. Foto: Luis Santana / Zuma Press / NTB ScanpixVis mer

Mann (36) forsvunnet i enormt synkehull i eget soverom

Broren forsøkte desperat å hjelpe ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 36 år gammel mann forsvant torsdag kveld da et synkehull åpnet seg under soverommet hans i Brandon, Florida, melder CNN News.

Mannens bror ble hjelpeløst vitne til at broren ble slukt ned i det enorme hullet, og forsøkte desperat å trekke ham opp uten hell.

Den første tjenestemannen på stedet måtte trekke broren vekk fra kanten på det voksende hullet, forteller Jessica Damico, talsperson for Hillsborough County Fire Rescue.

Verken broren eller redningsmannen ble skadd, og huset er erklært utrygt også for redningsmannskapet. Det var fire voksne og et to år gammelt barn inne i huset da synkehullet åpnet seg.

Sannsynlig omkommet Damico forteller at de nå antar at mannen er omkommet.

- Det er ingen tegn på at han er i live, sier hun.

Redningsmannskapet var ikke i stand til å komme i kontakt med den forsvunne mannen da synkehullet ble større og større, og måtte erklære huset utrygt også for redningsmannskapet.

Det ble plassert kameraer og lydopptakere i synkehullet uten at man klarte å komme i kontakt med den savnede mannen.

30 meter Sent torsdag kveld var hullet omtrent 30 meter bredt, og fortsatte å utvide seg. Resten av huset kan kollapse når som helst, og naboer på begge sider har blitt evakuert.

Damico forteller at de mener hullet oppstod naturlig, og at det ikke er menneskeskapt. Ingeniører skal etterhvert undersøke hullet nærmere, men de tror det kan være rundt 15 meter dypt.

Et synkehull oppstår når landskapet synker fordi jordsmonnet i området har blitt undergravd. Størst risiko for synkehull er det på steder hvor det er mye kalkstein i jordsmonnet.

Det er relativt vanlig at det åpner seg synkehull i Sentral-Florida, men det er sjelden mennesker har forsvunnet i dem.

FORSVUNNET: Det har ikke lyktes redningsmannskapet å komme i kontakt med mannen etter at han forsvant ned i et over 15 meter dypt synkehull som oppstod under hans eget soverom i Brandon, Florida. Foto: Google Maps
FORSVUNNET: Det har ikke lyktes redningsmannskapet å komme i kontakt med mannen etter at han forsvant ned i et over 15 meter dypt synkehull som oppstod under hans eget soverom i Brandon, Florida. Foto: Google Maps Vis mer