Drap i Bergen

Mann (36) siktet for å ha drept familiemedlem

63-årig kvinne knivdrept.

HENTET UT: Den avdøde 63-åringen ble hentet ut av boligen i 10-tida. Foto: Leif Stang / Dagbladet
HENTET UT: Den avdøde 63-åringen ble hentet ut av boligen i 10-tida. Foto: Leif Stang / DagbladetVis mer

BERGEN/OSLO (Dagbladet): Vest politidistrikt holder klokka 12.30 pressekonferanse om det mistenkelige dødsfallet i Bergen i natt.

Politiet opplyser at de etterforsker hendelsen som drap og drapsforsøk. Den drepte er en kvinne på 63 år. Den 59-årige ektemannen hennes ligger hardt skadd på sykehus.

DRAP: En 36 år gammel mann er pågrepet for drap og drapsforsøk i Bergen. Alle de involverte skal være i familie. Video: NTB Scanpix Vis mer Vis mer

- En 36 år gammel mann pågrepet. Han er i familie med fornærmede, forteller politiadvokat Eli Valheim på pressekonferansen.

- Brukte kniv

- Han har forklart at han har stukket de to fornærmede med kniv, forteller Valheim.

Politiadvokaten sier til Dagbladet at politiet har gjort beslag i en kniv, men de må først gjennomføre kriminaltekniske undersøkelser av kniven for å kunne fastslå at det er den som er brukt til å stikke de to fornærmede.

AVSPERRET: Politiet har sperret av blant annet søppelcontainere utenfor blokka. Foto: Leif Stang / Dagbladet
AVSPERRET: Politiet har sperret av blant annet søppelcontainere utenfor blokka. Foto: Leif Stang / Dagbladet Vis mer

Den siktede mannen vil bli framstilt for varetektsfengsling i morgen. Han er kjent for politiet fra før, og har uttrykt ønske om å få advokat Egil Jordan som forsvarer.

- Vi har ikke fått avhørt siktede, opplyser politiadvokaten.

Hun har ikke hørt om det har vært registrert noen trusler mot de fornærmede i denne saken tidligere.

Truffet på gata

Det var i 03.30-tida kvinnen ble funnet død i en leilighet i nabolaget Landås. I tillegg ble to menn like før påtruffet av politiet ute på gata. Den ene var skadd og ble fraktet til sykehus, mens den andre ble pågrepet.

INFORMERER: Politiadvokat Eli Valheim. Foto: Leif Stang / Dagbladet
INFORMERER: Politiadvokat Eli Valheim. Foto: Leif Stang / Dagbladet Vis mer

Alle de involverte er norske statsborgere av utenlandsk opprinnelse og i familie med hverandre. Det er i alt sju voksne barn i familien.

- Det er satt ned en etterforskningsgruppe. Vi jobber bredt. De voksne barna vil bli avhørt, og det blir gjennomført avhør av naboer i boligblokka. Vi har håp om å få gjennomført et avhør av siktede i løpet av ettermiddagen, sier Valheim.

Politiet snakket med den skadde 59-åringen på Haukeland universitetssykehus i natt.

- Vi vil nå høre med ektemannen til kvinnen og de andre barna om de ønsker å få oppnevnt bistandsadvokat, sier Valheim.

Rundspørring

Politiets kriminalteknikere har i hele dag undersøkt den aktuelle leiligheten og området rundt boligblokka der den ligger, med hjelp av sporhund. I tillegg har de gjennomført rundspørring, og vil fortsette med dette i boligblokka og i naboeiendommer i ettermiddag og kveld.

Valheim forteller at etterlyser vitner i boligblokka som kan ha hørt spesielle lyder i natt, eller som kan ha observert noe spesielt i forkant av den dramatiske hendelsen.

ETTERFORSKNING: Politiets teknikere har i hele dag undersøkt området rundt den aktuelle boligblokka. Foto: Leif Stang / Dagbladet
ETTERFORSKNING: Politiets teknikere har i hele dag undersøkt området rundt den aktuelle boligblokka. Foto: Leif Stang / Dagbladet Vis mer