Mann (36) skutt på soverommet

Gjerningsmannen sto utenfor huset. 36-åringen hadde blitt truet tidligere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Kvart på tre i natt ble en 36-årig mann skutt i Askim. Politiet ble øyeblikkelig varslet, ettersom mannen som ble skutt, hadde mobil voldsalarm.

- Vi kan bekrefte at han er blitt truffet i foten, og at skuddet gikk gjennom vinduet og veggen i huset hans, sier operasjonsleder Knut Jahr til Dagbladet.no.

Hverken kvinnen (36) eller barnet (13) som også befant seg i leiligheten skal ha blitt truffet.

- Mannen ble fraktet med luftambulanse til Ullevål sykehus, der han ble operert. Han har det etter forholdene bra, opplyser Jahr.

Et stort område rundt mannens bolig er nå sperret av. Det skal også være avvfyrt et skudd gjennom sidevinduet på en lastebil likeved. Det er usikkert hvor mange skudd som er avfyrt, men politiet bekrefter at det har blitt avfyrt flere skuddsalver. Det er også usikkert om det er en eller flere gjerningsmenn som står bak ugjerningen.

Tidligere truet

Dagbladet.no får opplyst av anonyme kilder at mannen for to år siden skal ha blitt drapstruet av en mann med tilknytning til MC-miljøet som skal ha sittet inne for drap. Nattens skuddepisode kan ha tilknytning til den episoden.

- Hvorvidt han er blitt truet på livet eller ikke, vil jeg hverken bekrefte eller avkrefte. Men jeg kan bekrefte at mannen har blitt truet ved et tidligere tidspunkt, sier Jahr.

Samtidig som 36-åringen ble truet, skal også en annen person ha blitt utsatt for trusler. Denne personen blir nå tatt hånd om på av politiet, ifølge kilder Dagbladet.no har snakket med.

-  Vi har tatt kontakt med en person. Denne personen er ikke innblandet i noen kriminell episode som har funnet sted i dag, sier politiet om saken.