STRENGERE STRAFF: Aktor Iris Storås la ned påstand om 15 års forvaring. 38-åringen ble i dag dømt til 17 års forvaring. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
STRENGERE STRAFF: Aktor Iris Storås la ned påstand om 15 års forvaring. 38-åringen ble i dag dømt til 17 års forvaring. Foto: Torbjørn Berg / DagbladetVis mer

Mann (38) dømt til 17 års forvaring for grove voldtekter mot fem kvinner

Fikk to år lenger straff enn i tingretten i november.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mannen som i november 2012 ble dømt til 15 års forvaring for grove seksuelle overgrep mot fem kvinner, er nå dømt til 17 års forvaring i Eidsivating lagmannsrett, melder Østlendingen.

Et av ofrene er han nå avdøde kone, som han i perioder skal ha sperret inne i leiligheten og sprøytet i henne narkotiske stoffer som amfetamin og ritalin.

Dommen på 17 års forvaring er to år lenger enn aktor Iris Storås hadde lagt ned påstand om. Minstetiden er satt til ti år, skriver NTB.

- Det har vært en hensynsløs utnyttelse av kvinnene, sa Storås i sin prosedyre.

Mannen filmet overgrepene, og filmene ble vist i retten. 38-åringen nektet straffskyld i begge rettsinstanser. Han hevdet at sexen var frivillig, at de begge var rusa da det skjedde og at han derfor ikke husker om kvinnene svimte av eller var bevisstløse.

38-åringen hevder også at kona i en av filmene spiller bevisstløs.

Ei av jentene, 21 år gamle Mari ble kjent med 38-åringen sommeren 2008. Til Dagbladet sier hun at hun følte seg fanget av ham.

- Jeg følte han hadde full kontroll over meg. Det var mye rus, trusler og vold inne i bildet. Jeg følte jeg ikke hadde sjans til å komme meg vekk, sier hun.

Mari anmeldte mannen allerede i 2009, men saken ble henlagt på grunn av manglende bevis. Politiet fant aldri filmene av overgrepene i mannens leilighet den gangen.

Forsvarer Steinar Thomassen mener det ikke er grunnlag for forvaring, og la før påske ned påstand om at hans klient måtte frikjennes på alle punkter, skriver NTB.

Mannen har tidligere vært straffedømt hele 18 ganger.


LETTET: En av ofrene, Mari, fortalte til Dagbladet at hun var veldig lettet da mannen ble dømt i november i fjor. Nå har han fått enda strengere straff. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
LETTET: En av ofrene, Mari, fortalte til Dagbladet at hun var veldig lettet da mannen ble dømt i november i fjor. Nå har han fått enda strengere straff. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer