Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann (38) fra Hordaland skutt og drept i serbisk grenseby

Spesialstyrker stormet leilighet etter skytedrama.

 DREPT ETTER SKYTING: Den drepte norske statsborgeren blir båret bort etter skuddvekslingen med serbisk politi i grensebyen Presevo lørdag morgen. Foto: videograb med tillatelse fra RTS.
DREPT ETTER SKYTING: Den drepte norske statsborgeren blir båret bort etter skuddvekslingen med serbisk politi i grensebyen Presevo lørdag morgen. Foto: videograb med tillatelse fra RTS. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet fikk seint lørdag kveld varslet den nærmeste familien i Norge til en 38 år gammel mann, som lørdag morgen ble skutt og drept av serbisk politi i grensebyen Presevo mellom Serbia og Makedonia.

Det bekrefter operasjonsleder Morten Kronen i Hordaland politidistriktet overfor Dagbladet ved 23-tiden.

Ifølge Utenriksdepartementets pressetalsmann Frode Overland Andersen har ikke UD seint lørdag flere bekreftede opplysninger om saken enn tidligere i dag.

- Vi har fått oppgitt en identitet, men har ikke fått de bekreftelsene vi har bedt om, sier Overland Andersen til Dagbladet.

Skutt av spesialstyrker Navngitte kilder i serbisk politi og rettsvesen opplyser til serbisk- og albanskspråklige nyhetsnettsteder og til den serbiske nasjonalkringkastingen RTS at nordmannen ble skutt av spesialstyrker ved 07.45-tiden lørdag.

Politiet skal ha blitt tilkalt like over klokka 07 i forbindelse med en krangel mellom nordmannen og en annen person.

Da skal nordmannen ha angrepet en politimann med murstein, tatt våpenet hans og skutt mot en minibuss med grensepoliti på vei hjem etter vaktavløsning.

Så skal han ha forskanset seg i en leilighet han disponerer i sentrum av byen sammen med sin kone, som er makedonsk statsborger.  Politiet skal ha stormet leiligheten, og det var da den norske statsborgeren ble skutt og drept.

Bevoktet grense Det er store politistyrker i Presevo, som er en av de viktigste grenseportene inn i Serbia og videre inn i Ungarn og Schengen av flyktninger fra Syria, Midtøsten forøvrig og fra Afrika. Våpensmugling er også en årsak til den intense grensekontrollen.

Presevo med om lag 35 000 innbyggere har stor majoritet av innbyggere med albansk bakgrunn.

Men politisjefen i provinsen Pcinjas hovedstad Vranje sier til lokale medier at konflikten som den norske statsborgeren var innblandet i, ikke har noe med etniske motsetninger i gjøre.

Hele Norges coronakart