Mann (38) pågrepet for å ha satt fyr på huset til sorenskriveren på Hamar

Framstilles for varetektsfengsling i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 38 år gammel mann er pågrepet og siktet for å ha satt fyr på huset til sorenskriver Ola P. Svor i Hedmarken tingrett på Hamar natt til 22. juli i 2013, opplyser Oslo-politiet i en pressemelding.

Mannen vil framstilles for varetektsfengsling kl. 13 i dag. Brannen hos sorenskriveren ble først etterforsket av Hedmark politidistrikt. I oktober 2013 besluttet Riksadvokaten at Oslo politidistrikt skulle fortsette etterforskningen.

Svor hadde i forkant av brannen mottatt drapstrusler.

Den sitkede mannen har siden desember 2014 vært varetektsfengslet i andre saker som etterforskes ved Hedmark politidistrikt.
 
- Saken har vært etterforsket lenge og grundig. Vi er likevel i en ny fase nå som en person er siktet, så jeg kan foreløpig ikke si mer om hva som ligger til grunn for siktelsen, sier politiadvokat Anne Cathrine Ingulstad Aga ved Seksjon for organisert kriminalitet ved Oslo politidistrikt i pressemeldingen.

Boligen ble totalskadd. Dommerens datter og en venninne av henne lå og sov i boligen da brannen startet. De ble reddet ut av boligen, og kom ikke til fysisk skade i brannen.

ETTERSLUKKING: Huset ble totalskadet i brannen. Foto: Hamar Arbeiderblad Christian E. Bergheim / NTB scanpix
ETTERSLUKKING: Huset ble totalskadet i brannen. Foto: Hamar Arbeiderblad Christian E. Bergheim / NTB scanpix Vis mer