Mann (38) skal ha voldtatt 19-åring i søvne

Tidligere dømt for å ha søvnvoldtatt kvinne (19).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I dag begynte rettssaken mot en 38 år gammel namdaling som er tiltalt for voldtekt mot en 19 år gammel kvinne.

Voldtekten skal ha funnet sted på en hyttetur i Namdalseid i 2007 mens kvinnen sov og var beruset. 19-åringen skal ha våknet opp og funnet mannen i ferd med å utføre samleie med henne, står det i tiltalen.


Ifølge Namdalsavisa hevder mannen at også han sov under overgrepet.

- Alt jeg kan si er at mannen nekter straffskyld, sier namdalingens forsvarer, advokat Christian Wiig til Adresseavisen.

Ble trodd av retten

Mannen risikerer opptil 21 års fengsel ettersom han i 2005 ble dømt for voldtekt av en sovende, beruset 19-åring under en hyttetur i Namdalseid.

Også den gangen hevdet mannen at han utførte samleiet i søvne, noe som fikk fagfolk til å diskutere om noe slikt overhodet var mulig. Mannen hevdet at han ikke husket at han kledde av seg og kvinnen, og at han først våknet da offeret gjorde anskrik.


38-åringen ble først frikjent av Inderøy tingrett til tross for at han tilsto voldtekten. Retten mente det ikke kunne utelukkes at mannen sov da han kledde av dem begge og deretter voldtok kvinnen.

- Dette er en merkelig dom. Det er ikke mulig å voldta noen i søvne, sa en av landets mest erfarne rettspsykiatere, Hans Jakob Stang, til Adresseavisen.

Dømt til to års fengsel

Saken ble anket til Frostating lagmannsrett.

I lagmannsretten forklarte 38-åringen at han ved flere anledninger har hatt samleie med kvinner i søvne. Både mannens samboer og en ekskjæreste vitnet om at han skal ha begått seksuelle handlinger med dem i søvne.

Retten festet imidlertid ikke lit til forklaringen hans og idømte ham to år og en måneds fengsel.