<strong>OVERVÅKINGSBILDER:</strong> i 2008 gikk politiet ut med overvåkingsbilder av en person de mener er den tiltalte mannen. Han ble imidlertid ikke siktet før en DNA-match to år seinere. Foto: Politiet
OVERVÅKINGSBILDER: i 2008 gikk politiet ut med overvåkingsbilder av en person de mener er den tiltalte mannen. Han ble imidlertid ikke siktet før en DNA-match to år seinere. Foto: Politiet Vis mer

Mann (38) skal i retten, tiltalt for åtte voldtekter og -forsøk

Skal i retten til uka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): En 38-årig Oslo-mann skal i neste uke møte i tingretten, tiltalt for åtte voldtekter og -forsøk. Overgrepene har ifølge tiltalen skjedd i perioden 2007-2010, og i sju av tilfellene er kvinnene blitt overfalt.

Saken har tidligere vært bredt omtalt. I 2008 gikk politiet ut med overvåkingsbilder fra flere steder i Oslo sentrum, men flere av overgrepene har altså skjedd etter dette.

Dro utenlands

Etter en overfallsvoldtekt utenfor Oslo tingrett høsten 2010 ble det tatt DNA-prøve av mannen, men politiet kunne ikke holde på ham, og han dro utenlands, trolig til hjemlandet Irak.

Mens han var borte, fikk politiet match mellom 2010-prøven og en prøve fra 2007. Han ble deretter internasjonalt etterlyst.

Etter mye korrespondanse mellom politiet og mannen valgte han til slutt å komme tilbake til Norge, og skal nå altså møte i retten.

- Sjokk

Trine Rjukan er bistandsadvokat for tre av de fornærmede kvinnene. Den yngste av dem var 18 år da hun ifølge tiltalen ble overfalt ved Oslo Plaza og truet med kniv av 38-åringen. Voldtektsforsøket ble avbrutt fordi to personer gikk forbi.

<strong>BISTANDSADVOKAT:</strong> Trine Rjukan er bistandsadvokat for tre av de fornærmede kvinnene. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
BISTANDSADVOKAT: Trine Rjukan er bistandsadvokat for tre av de fornærmede kvinnene. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

- Klientene mine ønsket den gang at han skulle stilles til rette, men så forsvant han. Derfor kom det som et sjokk at han nå er tilbake i landet, sier Rjukan til Dagbladet.

- Samtidig er de lettet over at politiet endelig har pågrepet ham, slik at han ikke lenger kan fortsette å forgripe seg på kvinner, og kan stilles til ansvar, sier hun.

- Store problemer

Rjukan sier de tre klientene har slitt med ettervirkninger av overgrepene.

- Det har preget - og preger - livene deres i stor grad. De har hatt store problemer, som de fremdeles sliter med, sier advokaten.

Hun karakteriserer saken som sjelden i sitt slag.

- Det er spesielt at en og samme mann forgriper seg på så mange, over et så langt tidsrom, at han får operere fritt, sier Rjukan.

Det har ikke lyktes Dagbladet å få en kommentar fra 38-åringens forsvarer Abedlilah Saeme.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer