DRAPSSIKTET:  I dag ble den drapssiktede kvinnens nye samboer også pågrepet og siktet for forsettlig drap eller medvirkning til forsettlig drap til forsettlig drap på Per Vålnes i Storsteinnes i Troms for 11 måneder siden. Her 39-åringen i juni i år utenfor huset der han flyttet inn sammen med den drapssiktede kvinnen etter at Per Vålnes forsvant i fjor. Han ble pågrepet i en midlertidig bolig i Balsfjord. Politiet sperret av huset over i går.  FOTO: TORGRIM RATH OLSEN / NORDLYS.
DRAPSSIKTET: I dag ble den drapssiktede kvinnens nye samboer også pågrepet og siktet for forsettlig drap eller medvirkning til forsettlig drap til forsettlig drap på Per Vålnes i Storsteinnes i Troms for 11 måneder siden. Her 39-åringen i juni i år utenfor huset der han flyttet inn sammen med den drapssiktede kvinnen etter at Per Vålnes forsvant i fjor. Han ble pågrepet i en midlertidig bolig i Balsfjord. Politiet sperret av huset over i går. FOTO: TORGRIM RATH OLSEN / NORDLYS.Vis mer

Mann (39) pågrepet for Troms-drapet

Samboer med kvinnen som er siktet for drap på Per Vålnes i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TROMSØ/OSLO (Dagbladet): Politiet har i dag pågrepet en 39 år gammel mann i forbindelse med at Per Vålnes (50) forsvant fra Storsteinnes i Troms for 11 måneder siden.

Mannen er samboer med kvinnen (40) som i går ble pågrepet og siktet for forsettlig drap eller medvirkning til forsettlig drap.

39-åringen er kvinnens samboer, opplyser Troms politidistrikt i en pressemelding. 

Før pågripelsen: - Ingen kommentar Nordlys snakket med den samme mannen så sent som i dag klokka 10.30 - kun 20 minutter før pressemeldingen fra politiet kom.

Da svarte han på telefonen mens flere personer snakket i bakgrunnen.

- Jeg har ingen kommentar nå, sa han.

Også i går, etter at kvinnen var pågrepet mens han var tilstede, pratet Nordlys med den nye samboeren.

- Jeg ønsker ikke å si noe mer om dette nå, sa mannen til avisa da. Ett døgn seinere er han selv pågrepet og siktet.

Flyttet inn Ifølge Nordlys flyttet mannen inn i huset kort tid etter at Per Vålnes forsvant.

Nordlys
har tidligere avdekket en vitneforklaring til politiet om at Per Vålnes' nå drapssiktede samboer fram til han forsvant, skal ha bedt «en person» om å ta livet av han.

Per Vålnes ble meldt savnet 1. desember i fjor av samboeren, som er identisk med den 40 år gamle kvinnen som i går ble pågrepet og siktet.

 FORTSATT SAVNET:  Politiet har fortsatt ikke funnet Per Vålnes (50) 11 måneder etter at han ble savnet fra hjemmet i Storsteinnes i Balsfjord i Troms. I går ble hans 40 år gamle samboer pågrepet og siktet for forsettlig drap eller medvirkning til forsettlig drap. I formiddag er kvinnens nye samboer også pågrepet og siktet. Foto: Privat.
FORTSATT SAVNET: Politiet har fortsatt ikke funnet Per Vålnes (50) 11 måneder etter at han ble savnet fra hjemmet i Storsteinnes i Balsfjord i Troms. I går ble hans 40 år gamle samboer pågrepet og siktet for forsettlig drap eller medvirkning til forsettlig drap. I formiddag er kvinnens nye samboer også pågrepet og siktet. Foto: Privat. Vis mer

Hun fortalte politiet at han ikke hadde kommet tilbake da han kjørte for å handle dagen før, 30. november.

Spor forsvant etter 50-års feiring Men i de første forklaringene til politiet etter forsvinningen, var det ingen andre vitner som hadde sett Per Vålnes siden hans eget 50-års lag i samboerparets hus 26. november.

På festen var det fire menn i tillegg til jubilanten og hans nå drapssiktede samboer.

En av de fire mennene på festen ble ny samboer med kvinnen etter at Per Vålnes forsvant, og det er han som nå er pågrepet og siktet.

Etter det Dagbladet erfarer, var han hjemme i huset i Sagelva en kilometer fra kommunesenteret Storsteinnes i Balsfjord da kvinnen ble pågrepet i går formiddag.

Kripos har bistått regionlensmannen og Troms politidistrikt siden forsvinningen til Per Vålnes siden i april i år har vært etterforsket som en drapssak. Flere Kripos-etterforskere gjorde beslag i huset i går etter at kvinnen var pågrepet.

 NY PÅGREPELSE OG DRAPSSIKTELSE:  I formiddag ble den drapssiktede kvinnens nye samboer - en 39 år år gammel mann - også pågrepet og siktet. Her holder politiet vakt rundt huset der kvinnen bodde sammen med Per Vålnes og den nye samboeren, som ble pågrepet og siktet i dag. FOTO: TORGRIM RATH OLSEN / NORDLYS.
NY PÅGREPELSE OG DRAPSSIKTELSE: I formiddag ble den drapssiktede kvinnens nye samboer - en 39 år år gammel mann - også pågrepet og siktet. Her holder politiet vakt rundt huset der kvinnen bodde sammen med Per Vålnes og den nye samboeren, som ble pågrepet og siktet i dag. FOTO: TORGRIM RATH OLSEN / NORDLYS. Vis mer