Mann (39) siktet for bildrapet

Møtte selv opp hos politiet og meldte seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO / DAL (Dagbladet): En 39 år gammel mann er siktet i forbindelse med påkjørselen ved Dal tirsdag ettermiddag, opplyser politiet på en pressekonferanse. Mannen meldte seg selv til politiet.

- Rundt klokka tolv i formiddag kom det inn en 39 år gammel mann med sin kone og sa han hadde opplysninger om ulykken. Han sa han visste hvor bilen hadde posisjon nå, sier lensmann Morten Huse.

- Vi tok hånd om mannen og kjørte til en adresse han oppga, som var i Martin Johansens veg.

Preget I garasjen sto en sort Citröen Berlingo med kollisjonsskader på fronten og siden. Adressen tilhører 39-åringens foreldre, men politiet sier det ikke er noe som tyder på at de på noen som helst måte er involvert i saken.

Mannen er siktet for uaktsomhet i trafikken og for å ha forvoldt en annens død. Han er ført vekk fra lensmannskontoret, og vil bli avhørt utover dagen, opplyser politiet.

- Han er preget av stunden, sier Huse.

Trolig alene På tross av at mannen er siktet, sier politiet de må avklare hvem som har kjørt bilen. Bevisene viser at det er skjellig grunn til mistanke, og at det er «mer sannsynlig at han har kjørt den at noen andre har kjørt den».

Huse sier til Dagbladet etter pressekonferansen at alle observasjoner tyder på at mannen var alene i bilen.

- Har siktede opplyst hvorfor det tok så lang tid før han meldte seg?

- Jeg vil ikke gå inn på hva den siktede 39-åringen har forklart så langt, sier Huse.

Aksjonerte mot garasje I ettermiddag aksjonerte politiet mot et hus i forbindelse med bildrapet. Inne i garasjen sto to biler parkert, deriblant en mørk Citröen Berlingo.

Politiet har tidligere opplyst at de har vært på jakt etter en mørk varebil, muligens en Berlingo. De sitter på videoopptak av bilen fra før ulykken fant sted.

Politiet bekreftet overfor Dagbladet tidligere i dag at det har skjedd en utvikling i saken, men ønsket ikke å kommentere saken noe utover dette.

Faren til Stella Jeff Mwangi Kwirikia ble funnet av en annen trafikant som kom kjørende. Politiet fikk melding om ulykken tirsdag ettermiddag klokka 14.09, og dødsfallet ble meldt 14.18.

Påkjørselen skjedde på fylkesvei 454 (gamle E6) sør for Dal sentrum. Sjåføren stak fra åstedet.

Sjåføren er en mannsperson, trolig i 20-30-åra, har politiet tidligere opplyst.
Jeff Mwangi Kwirikia er faren til Stella Mwangi. De hadde et svært nært forhold.

«Det er med stor sorg vi meddeler at faren til Stella Mwangi, Jeff Mwangi Kwirikia, døde etter en påkjørsel i går ettermiddag. Han har vært en av Stellas aller viktigste støttespillere gjennom hele livet og ikke minst det siste året,» skriver plateselskapet EMI i en pressemelding.

Dagbladet følger saken.

MISTET FAREN: Stella Mwangis far Jeff Mwangi Kwirikia ble påkjørt og drept tirsdag ettermiddag. Foto: Tommy Arnesen / Stella Pictures
MISTET FAREN: Stella Mwangis far Jeff Mwangi Kwirikia ble påkjørt og drept tirsdag ettermiddag. Foto: Tommy Arnesen / Stella Pictures Vis mer