Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann (40) ble slept 100 meter etter toget

Ulykke på Tønsberg stasjon i natt.

ETTERFORSKES: InterCity-toget blir i natt stående på Tønsberg stasjon, i påvente av tekniske undersøkelser. Foto: PEDER GJERSØE
ETTERFORSKES: InterCity-toget blir i natt stående på Tønsberg stasjon, i påvente av tekniske undersøkelser. Foto: PEDER GJERSØE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): En mann ble hengende etter toget på Tønsberg stasjon i natt. Politiet etterforsker hendelsen.

- Hendelsen skjedde på Tønsberg stasjon. En mann ble hengende på sida av toget og dratt med 100 meter, forklarer operasjonsleder Tormod Kristiansen ved Vestfold politidistrikt til Dagbladet.

Satt fast
Det gjeldende toget er InterCity-avgangen mellom Oslo og Skien, og var i rute da ulykken skjedde klokka 01.10. Ifølge Kristiansen gikk den 40-årige mannen fra Tønsberg på toget i Oslo og skulle av i hjembyen.

Konduktøren har forklart at mannen var veldig sein med å komme seg av. Da han blåste i fløyta, så han imidlertid 40-åringen stå på perrongen.

- Etter at han hadde gått av, fikk han lyst på røyk. En person som sto inne, tilbød ham en sigarett, og han strakte hånda inn for å ta imot. Da lukket dørene seg, slik at armen ble klemt fast i åpningen. Så startet toget, og han ble dratt med, sier operasjonslederen.

- Vi har stått på stasjonen en stund, og vi ser blålys. Togpersonellet er sparsomme med opplysninger, men forklarer at det har skjedd et uhell, sier en passasjer til Dagbladet klokka 01.35.

Kom tilbake
Ifølge operasjonsleder Kristiansen er Tønsberg-mannen som ble dratt etter toget, ikke alvorlig skadd. Han skal ha smerter i kneet.

- Han ville ikke på sykehuset, sier politimannen og legger til at 40-åringen etter sykehussjekken returnerte til ulykkesstedet, tilsynelatende for å lete etter ting han kan ha mistet under hendelsen.

Politipatruljen som rykket ut til stedet, tok opp vitneforklaringer. Toget blir stående på stasjonen i natt, i påvente av tekniske undersøkelser.

- Dørene skal automatisk gå opp når de støter på en hindring, og vi trenger å komme til bunns i hvorfor dette ikke skjedde, sier Kristiansen.

InterCity-avgangen skulle vært framme i Skien klokka 02.29. Passasjerene ble fraktet videre med taxi.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media