Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann (40) døde etter knivstikking på verksted

Litauer (52) siktet for forsettlig drap.

FUNNET PÅ ADRESSE: Den knivstukne personen ble funnet på en adresse i Grøumveien mellom Tønsberg og Horten. Fire personer ble pågrepet samme sted. Foto: LASSE LJUNG / NYHETSFOTO
FUNNET PÅ ADRESSE: Den knivstukne personen ble funnet på en adresse i Grøumveien mellom Tønsberg og Horten. Fire personer ble pågrepet samme sted. Foto: LASSE LJUNG / NYHETSFOTO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 40 år gammel mann døde klokka 01.43 av skadene han ble påført da han ble knivstukket i en bolig i Re i Vestfold, opplyser politiet. En 52 år gammel mann fra Litauen knyttes nå til den dødelige knivstikkingen.

- Han erkjenner i et kort, innledende avhør at det er han som må ha forårsaket skaden. Den viste seg seinere å ende med døden. Vi mener vi har riktig mann, sier politiadvokat Lise Dalhaug ved Vestfold politidistrikt til Dagbladet.

Ikke erkjent straffskyld 52-åringen er nå siktet for forsettlig drap. Han er ikke konfrontert med den dødelige utgangen av hendelsen og har ikke erkjent straffskyld etter siktelsen.

Bakgrunnen for knivstikkingen er ikke kjent, men politiet føler seg sikre på at det dreier seg om et drap. Alle vitnene ble først siktet for legemsbeskadigelse, men tre av dem er nå dimittert.

- Vi mener vi har en nokså god oversikt over hendelsesforløpet, sier Dalhaug.

Alle fem som var til stede, skal være bekjente som hadde en sosial sammenkomst gjennom kvelden. Mennene, inkludert offeret, er litauiske statsborgere. De fleste er ifølge politiet arbeidere, blant annet på et lokalt gårdsbruk.

Påvirket av alkohol Hendelsen, som ble meldt via AMK-sentralen klokka 21.36, skjedde på en adresse i Grøumveien mellom Horten og Tønsberg. Offeret pustet ikke og hadde ikke puls da han ble funnet. De fire personene som først ble pågrepet, oppholdt seg i den aktuelle boligen da politiet kom til stedet.

Politiet opplyser til Dagbladet at den siktede 52-åringen var påvirket av alkohol da han ble pågrepet. Det er ikke klarlagt om noen av de involverte var påvirket av andre rusmidler.

Tidligere i kveld fortalte politiet at den skadde hadde blitt overført til Ullevål universitetssykehus i Oslo på grunn av skadenes omfang. Om lag fem timer seinere opplyste politiet at han var erklært død.

På verksted Ole Jørgen Askjem er daglig leder på Nordre Lefsaker Gård, som leide ut verkstedet hvor drapet fant sted. Verkstedet ligger 500 meter fra hovedhuset.

- Dette er selvfølgelig veldig ubehagelig, sier Askjem til Dagbladet.

Han sier han ikke kjenner til den drepte og den siktede, og at verkstedet har vært leid ut i underkant av et år.

- Jeg vet ikke om det var noen fest inne i verkstedbygget. Ingen hørte noe her. Det er ikke godt å si hva som har skjedd.

Politiadvokat Nina Aaskjær i Vestfold politidistrikt sier søndag morgen at de fortsetter med avhør utover dagen.

- Det vurderes bistand fra Kripos i denne saken, opplyser hun til Dagbladet.

Det er ukjent om de involverte har begått kriminelle handlinger tidligere.

Dagbladet.no følger saken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!