PSYKISK SYK: En 40 år gammel mann er dømt til tvunget psykisk helsevern etter å ha drept og partert sin mor i Evje i fjor.
Foto Tor Erik Schrøder / SCANPIX
PSYKISK SYK: En 40 år gammel mann er dømt til tvunget psykisk helsevern etter å ha drept og partert sin mor i Evje i fjor. Foto Tor Erik Schrøder / SCANPIXVis mer

Mann (40) dømt til tvungent psykisk helsevern etter drap på mora

Drepte og parterte sin mor i Evje i april i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

En 40 år gammel mann er i Kristiansand tingrett dømt til tvungent psykisk helsevern for å ha drept og partert sin mor i Evje i april i fjor.

Rettspsykologen og - psykiateren som undersøkte 40-åringen har konkludert med at han var psykotisk da han drepte moren. De mener han har liten sykdomsinnsikt, og at han ikke kan sone i vanlig fengsel.

De sakkyndige viste blant annet til at mannen har nektet å ta medisinene sine og at han er blitt tvangsmedisinert.

40-åringen selv kjempet mot å dømmes til psykisk helsevern. Retten kom imidlertid til at det er reell risiko for tilbakefall og gjentakelse, og at kravene for en slik dom er oppfylt.

40-åringen skjøt moren i hodet med en ombygd signalpistol 15. april i fjor. Etterpå slo han henne i hodet med en stekepanne flere ganger for å sørge for at hun var død.

Han tok deretter liket med ut av huset og parterte det. Etterpå la han einerkvister over. Dette var for å skremme vekk onde ånder, ifølge tiltaltes forklaring. (NTB)