Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann (40) knuste kraniet på lillebror med øks

Storebror tiltalt for drapsforsøk, men lillebroren ønsker ikke at han straffes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Neste uke må en 40 år gammel mann møte i Oslo tingrett tiltalt for drapsforsøk på sin egen lillebror. Ifølge tiltalen prøvde 40-åringen å drepe lillebroren sin ved å slå ham i hodet med baksiden av en øks slik at han ble påført et åpent kraniebrudd bakhodet.

Storebroren hevder han handlet i nødverge og nekter straffskyld, opplyser hans forsvarer Randulf Schumann Hansen til Dagbladet.

Oppfattet som truende - Han mener å ha avverget et angrep mot seg selv. Han ringte selv politiet rett etter angrepet og forklarte dem hva som hadde skjedd, sier Hansen.

Dagbladet kjenner til at storebroren oppfattet lillebroren som truende og uforutsigbar rett før angrepet, og valgte derfor å være bedre føre var enn etter snar.

- Klienten min synes at tiltalen er unødvendig. Det er en tragisk familiesak som begge brødrene skulle ønske de var foruten, sier Hansen.

Har ikke anmeldt storebroren Lillebroren skal ha slitt med rusproblemer i en årrekke.

- Min klient har ingen ønske om å se storebroren sin i fengsel. Det er en vanskelig situasjon for ham å se at påtalemyndigheten ønsker å dømme broren for drapsforsøk, sier lillebrorens bistandsadvokat Ketil Magnus Berg til Dagbladet.

Lillebroren har heller ikke anmeldt storebroren og vil heller ikke kreve erstatning.
 
- Dette er en tragisk sak for alle involverte. Min klient har ikke anmeldt broren sin, men han må forholde seg til at påtalemyndigheten nå bringer saken inn for retten. Det ligger i kortene at min klient heller ikke vil kreve noen form for oppreisning eller erstatning fra broren sin, sier Berg.

Dagbladet har ikke klart å få en kommentar fra aktor i saken, statsadvokat Erik Marthinussen.