Mann (41) dømt til 1503 år i fengsel for å ha voldtatt sin datter 186 ganger

- Han ødela tenårene hennes og fikk henne til å føle at det var hennes skyld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 41 år gamle Rene Lopez er dømt 1503 års fengsel for voldtekt.

Mannen, som er fra California i USA, skal ifølge retten ha voldtatt sin tenåringsdatter 186 ganger over en periode på fire år, melder lokalavisa The Fresno Bee.

Lopez skal ha gitt sin datter skylden for voldtektene, både i retten og da misbruket pågikk.

- Han ødela tenårene hennes og fikk henne til å føle at det var hennes skyld, sa aktor Nicole Galstan i retten ifølge Fresno-avisa.

Lopez skal ikke ha vist noen form for anger under rettsgangen, hvilket skal ha bidratt til å skjerpe straffen ytterligere. Dommer i saken, Edward Sarkisan Jr., omtalte Lopez som «en alvorlig trussel mot samfunnet» da han leste opp dommen.

- Da min far misbrukte meg var jeg ung. Jeg hadde ingen makt, jeg hadde ingen stemme. Jeg var helt forsvarsløs, skal Lopez' datter ha forklart i retten.

Hun forklarte videre at hennes far voldtok henne to til tre ganger i uka i perioden 2009 til 2013. Lopez ble to ganger tilbudt å gjøre en avtale med påtalemyndigheten, en avtale som ville redusert straffen hans til henholdsvis 13 og 22 år i fengsel.

Lopez avslo tilbudet begge gangene, ettersom han ikke vil innrømme skyld i saken.

Dommen er den lengste i historien i Fresno County, ifølge The Huffington Post, men langt fra den lengste i amerikansk rettshistorie. I 1994 ble Charles Scott Robinson dømt for en rekke tilfeller av voldtekt av barn. Oklahoma-mannen ble dømt til 30 000 år i fengsel.

Den lengste fengselsstraffen i verdenshistorien er nesten fem ganger lengre enn dette igjen. I 1989 ble Chamoy Thipayaso fra Thailand idømt 141 078 år i fengsel for sin rolle i et utbredt pyramidespill.