- ET SJOKK: Politimester i Tromsø, Ole Bredrup Sæverud, kan ikke huske at noen har dødd i arresten i Tromsø. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
- ET SJOKK: Politimester i Tromsø, Ole Bredrup Sæverud, kan ikke huske at noen har dødd i arresten i Tromsø. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Mann (42) ble funnet uten puls i arresten i Tromsø. Livet sto ikke til å redde

Var innsatt for å ha vært beruset og fordi han forstyrret ro og orden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fredag 17. juli cirka klokka 1550 på ettermiddagen ble en mann funnet uten puls i arresten i Tromsø.

- Ambulanse ble tilkalt, og livreddende førstehjelp ble iverksatt, men livet sto ikke til å redde. Vedkommende ble innsatt i arresten cirka klokka 1445 med hjemmel i politiloven § 9 for å ha vært beruset og for å ha forstyrret ro og orden, skriver Ole Bredrup Sæverud, politimester i Tromsø, i en pressemelding.

Spesialenheten for politisaker ble varslet fredag ettermiddag, og har ankommet Tromsø for å etterforske dødsfallet.

- Dette er en fast rutine når noen dør i politiarresten, sier Sæverud til Dagbladet. Han informerer om at mannen vil obduseres, antakeligvis på mandag.

Som han skriver i pressemeldingen satt 42-åringen i arresten i litt over en time. Forholdene rundt innbringelsen var ikke dramatiske. Nå skal Spesialenheten for politisaker etterforske om rutinene er fulgt opp.

- Det vil bli et tema for etterforskningen til spesialenheten om de vurderingene vi gjorde var gode nok, med tanke på hans helsesituasjon da han ble innbrakt. Vi har rutiner på oppfølgning, men om vi har vært gode nok her, det vil bli etterforsket, sier Sæverud.

Han synes at hendelsen er utrolig trist. Han beskriver innbringelsen som helt ordinær, og at dette i seg selv ikke var dramatisk.

- Det er et sjokk. Uheldigvis oppstår slike dødsfall med jevne mellomrom i Norge, men jeg kan ikke huske at dette har skjedd her i Tromsø i min tid, sier Sæverud.

MANN (42) DØDE I ARRESTEN: Han ble innsatt i arresten for å ha vært offentlig beruset og oppført seg dårlig på byen. Litt over en time seinere, døde han i arresten på politihuset i Tromsø. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
MANN (42) DØDE I ARRESTEN: Han ble innsatt i arresten for å ha vært offentlig beruset og oppført seg dårlig på byen. Litt over en time seinere, døde han i arresten på politihuset i Tromsø. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer