Mann (42) fortsatt savnet etter båtulykke

Nattens leting etter mannen som er savnet i elva Namsen har vært uten resultater. En gutt på ni år kom seg opp av vannet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Søket etter en 42-årig fisker som falt i vannet i Namsen i Nord-Trøndelag i går kveld ga ingen resultater i natt. Kl 07.00 i dag settes tre dykkere inn i redningssøket.

Mannen var ute og fisket i elva Namsen like overfor et stryk ved Sæleggshylla da ulykken skjedde. De hadde leid båt og utstyr ved fiskecampen i Overhalla. Niåringen, som kom seg opp av vannet, hadde på seg redningsvest, men det er uvisst om faren (42) bar vest.Redningsmannskapet antar at den savnede befinner seg i et område inntil én kilometer fra ulykkesstedet.

Hjelpeløse vitner

- De to var ute og rodde ovenfor fossen. Elva er fin og liten nå, så det er i utgangspunktet ingen overhengende fare for at noe skal skje. Men i et uoppmerksomt øyeblikk satte sluken seg fast i bunnen og de to mistet kontrollen over båten.

Båten ble så dratt mot stryket, forklarer Morten Stene i Namsen Fishing Camp, som lånte båten til de to i 18-tida i kveld. Ulykken skjedde rundt klokka 20.00

Sportsfiskerne i en båt som lå bak ble hjelpeløse vitner til at båten foran ble dratt utfor stryket og forsvant. Ifølge vitner skal gutten ha svømt mot elvebredden og berget seg i land. Men faren forsvant i strykene.

Leter i natt

Ifølge Stene er fossen ikke mer enn en meter høy, men strykene er på 30 meter og svært sterke.

- Det er svært vanskelig å havne i strykene uten at båten kantrer. Det har skjedd ulykker her tidligere også, men vanligvis skjer det når vannstanden i elva er sterkere. De to har vært svært uheldige, sier Stene.

Se også: www.namsen.no

Forsvant: Letemannskaper søkte i går kveld etter mannen som forsvant i Namsen ved Overhalla.