Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann (43) dømt til 17 års fengsel for å ha drept kona

Må betale erstatning og oppreisning på nesten 3,8 millioner kroner.

DRAP: En seksbarnsmor ble drept av mannen i parets felles hjem i 2015. Mannen er dømt til 17 års fengsel. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
DRAP: En seksbarnsmor ble drept av mannen i parets felles hjem i 2015. Mannen er dømt til 17 års fengsel. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): NRK melder at en mann som i 2015 drepte kona si på Follese på Askøy er dømt til 17 års fengsel.

Den 39 år gamle seksbarnsmoren ble drept med kniv i parets felles hjem. Mannen må betale nesten 3,8 millioner kroner i erstatning og oppreisning til de seks barna, skriver Bergens Tidende.

Barna var i alderen ett til 18 år da drapet skjedde.

Avisa skriver at dommen er i tråd med aktors påstand.

Meldte fra selv

Mannen møtte selv opp i Bergen fengsel og sa han hadde drept sin kone. Mannen har somalsk opprinnelse og har norsk statsborgerskap.

- En mann møtte opp på fengselet i Bergen og fortalte at han hadde tatt livet av sin kone. Han fortalte hvor det skulle ha skjedd. På en adresse fant politiet en kvinne som viste seg å være død, sa Helge Stave, lensmann i Askøy, til Dagbladet i 2015.

Kommunens tidligere ordfører sa til Dagbladet den gang at folk er sjokkerte.

- Dette er sjokkerende for hele Askøy. Vi er 28 000 innbyggere, og selv vi blir en liten kommune når noe sånt rammer. Askøy er stort, men Askøy er lite. Det er seks involverte barn, og to hele skoler som er berørt av det som har skjedd, sa Siv Høgtun.