FEIL PÅ FEIL:  Staten ved Nav betaler 6,4 millioenr kroner for alle feilene forgjengeren trygdeetaten har gjort mot en mann som ble skadd i en arbeidsulykke for 25 år siden. ILLUSTRASJONSFOTO: SCANPIX.
FEIL PÅ FEIL: Staten ved Nav betaler 6,4 millioenr kroner for alle feilene forgjengeren trygdeetaten har gjort mot en mann som ble skadd i en arbeidsulykke for 25 år siden. ILLUSTRASJONSFOTO: SCANPIX.Vis mer

Mann (43) får 6,4 millioner fra Nav

Arbeidsulykke for 25 år siden - trygdekontoret gjorde alt feil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

En 43 år gammel mann har inngått et forlik med staten som gjør at han får 6,4 millioner kroner fra Nav etter en 25 år gammel lang kamp som følge av en arbeidsulykke.

Mannen hadde akkurat fylt 18 år da han 31. januar 1985 i Kongsberg ble utsatt for en arbeidsulykke. Skaden ble godkjent som yrkesskade, men mannen fikk ikke hjelp av trygdekontoret.

Han ble informert om at han ikke hadde rettigheter fordi han ikke hadde diagnose.

Siden har han vært gjennom en 25 år lang kamp med mangelfull saksbehandling, feilaktig informasjon, regelbrudd og uaktsomhet fra trygdekontorets side. Nå har han inngått et forlik med staten på 6,4 millioner kroner. Beløpet innebærer etterbetalt uførepensjon tilbake til 1985, skriver Aftenposten.

Beløpet er så høyt at det måtte godkjennes av arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap).

Det skjedde ved juletider etter at mannen hadde vunnet i lagmannsretten.

Førte saken selv

43-åringen var da svært syk og svekket og måtte føre saken selv fordi han ikke hadde råd til advokat.

Han vil fortsatt ikke stå fram offentlig og familien ønsker ikke oppmerksomhet.

Bjurstrøm viser til at lagmannsretten lot det være opp til partene å bli enige om erstatningsbeløpet. Hun sier til avisa at det er ingen grunn til å anta at denne saken vil få konsekvenser for praksis.

(NTB).