Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann (43) meldte seg for politiet etter å ha kjørt ned eksen

Sitter i avhør i kveld. Kvinne (42) ligger i respirator etter påkjørsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): En 43 år gammel mann ble i ettermiddag pågrepet, etter at han skal ha meid ned en 42 år gammel kvinne med en varebil i Rygge under en julefest natt til 1. juledag, før han stakk fra stedet.

Politiet mener mye tyder på at mannen kjørte på kvinnen med vilje.

Avhøres i kveldEtter at politiet hadde jakten på mannen i mange timer og fant bilen hans parkert omlag en kilometer unna, meldte 43-åringen seg til slutt selv for politiet klokka 16.25 fredag.

- Den pågrepne er en mann i 40-årene fra mosseregionen. Han vil bli framstilt for varetektsfengsling i morgen klokka 11, opplyser operasjonsleder Bjørn A. Paulsen i Østfold politidistrikt i kveld.

43-åringen er siktet for legemsbeskadigelse med særlig farlig redskap.

Mannens forsvarer, Even Rønvik, sier til Dagbladet at 43-åringen sitter i avhør i kveld uten advokatens bistand. Forsvaren var i 20-tida ikke kjent med om klienten har erkjent påkjørselen.

Kripos bistår med tekniske undersøkelser av bilen og åstedet.

Krangel i forkantMannen og kvinnen var hos en felles bekjent på julefest og skal ha kranglet før mannen kjørte over kvinnen, ifølge flere vitner. Politiet antyder at påkjørselen var overlagt.

- De to har tidligere hatt et forhold. Det er ting som tyder på en konfrontasjon mellom dem på stedet i forkant av hendelsen, men dette er under etterforskning, sa operasjonsleder Paul Horne i politiet til Dagbladet i formiddag.

Etter påkjørselen ble kvinnen tilfeldigvis funnet av en nabokvinne som hadde hørt bilen som spant avgårde på utsiden.

— Jeg hørte noen som ynket seg under treet. Da jeg gikk bort  så jeg et ansikt, sier Oddwin Solvoll til TV2 Nyhetskanalen.

Den 42 år gamle kvinnen som ble påkjørt ble først innlagt på sykehuset i Fredrikstad, men er overført til Ullevål universitetssykehus. Sykehuset opplyser at hun har alvorlige indre skader, ifølge NTB.