DRAP: Liket ble hentet ut fra leilighetsbygget på Nordnes litt etter klokka 11.00 i dag. Foto: Leif Stang / Dagbladet
DRAP: Liket ble hentet ut fra leilighetsbygget på Nordnes litt etter klokka 11.00 i dag. Foto: Leif Stang / DagbladetVis mer

Mann (43) siktet for drap på kvinne (66) i Bergen

Politiet fikk melding i natt. Siktede og avdøde skal ha hatt en relasjon til hverandre.

BERGEN/OSLO (Dagbladet): En 43-årig mann er siktet for drap etter at en 66-årig kvinne ble funnet død i en leilighet i Bergen sentrum i natt.

Politiadvokat Kristine Knutsen-Berge sier på en pressekonferanse at det var den siktede mannen selv som ringte politiet for å melde om den døde kvinnen.

- Opplysningene vi har fått så langt, er at siktede og avdøde var bekjente, og at han var på besøk hos henne. Det er en relasjon mellom dem. Det er sikret kriminaltekniske spor i leiligheten. I tillegg gjør vi en del avhør av personer i kvinnens og siktedes vennskapskrets og i bygget der det skal ha skjedd, sier Knutsen-Berge.

- Svært alvorlig sak

Kriminalteknikere har jobbet i leiligheten i formiddag sammen med rettsmedisinere fra Gades institutt på Haukeland universitetssykehus. Åstedet blir sikret.

HAR FORKLART SEG: Politiadvokat Kristine Knutsen-Berge sier at siktede har vært samarbeidsvillig i avhør med politiet. Foto: Leif Stang/Dagbladet
HAR FORKLART SEG: Politiadvokat Kristine Knutsen-Berge sier at siktede har vært samarbeidsvillig i avhør med politiet. Foto: Leif Stang/Dagbladet Vis mer

Politiadvokat Knutsen-Berge vil ikke kommentere spørsmål om hvorvidt siktede erkjenner straffskyld.

- Dette er en svært alvorlig sak. Vi kan ikke si noe om drapsvåpen eller dødsårsak på nåværende tidspunkt. Siktede har forklart seg om hva som skal ha skjedd, og han samarbeider greit med politiet. Jeg kan ikke si om han har erkjent straffeansvar, sier hun.

Den svenske statsborgeren er registrert i politiets registre.

- Vi vil gjennomgå tidligere saker for å se om det kan være noe i disse sakene som har relevans til denne saken, sier politiadvokat Knutsen-Berge.

Åstedet for drapet er i byggets andre etasje. Den døde kvinnen ble båret ut til en likbil like etter klokka 11.00 i dag. Liket skal nå obduseres ved Gades institutt på Haukeland universitetssykehus.

KNUST VINDU: Glasset i inngangsdøra til leilighetsbygget er knust. Foto: Leif Stang / Dagbladet
KNUST VINDU: Glasset i inngangsdøra til leilighetsbygget er knust. Foto: Leif Stang / Dagbladet Vis mer

Det var i 02-tida via AMK at politiet i Bergen fikk melding om at kvinnen lå død i en leilighet i leilighetskomplekset som eies av Stiftelsen Sjøfarendes Aldershjem. Det ligger like ved Akvariet på Nordnes i Bergen. Den siktede mannen ble pågrepet på stedet, uten dramatikk.

Mannen er undersøkt av lege og sitter nå i arresten på politihuset, skriver kommunikasjonsrådgiver Gry Benedicte Halseth i en pressemelding.

Så vidt politiet vet, var mannen på stedet med kvinnens samtykke. Det var med andre ord ikke snakk om innbrudd i leiligheten, men det er ei knust glassrute i inngangsdøra til leilighetsbygget.

Framstilles for fengsling

Den siktede er svensk, men bosatt i Bergen. Den drepte kvinnen er norsk.

Kommunikasjonsrådgiver Halseth sier at det tidligst blir nytt avhør med siktede i ettermiddag. Han vil bli framstilt for varetektsfengsling i Bergen tingrett i morgen. Siktede har fått oppnevnt advokat Torbjørn K. Sognefest som forsvarer.

- Jeg har ingen kommentar til saken i dag, sier Sognefest til Dagbladet.

Politiet hadde i 13-tida varslet den avdøde kvinnens pårørende.

- Politiet vil innledningsvis etterforske bredt, men har per nå ingen informasjon som tilsier at andre var til stede i leiligheten og involvert i kvinnens død, skriver Halseth i pressemeldingen.

Dagbladet følger saken.