Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann (43) siktet for drap på kvinne (70) på Landås i Bergen

Blir framstilt for varetektsfengsling mandag.

Bergen, Norway 20180211.
En 43 år gammel mann er siktet for å ha drept en 70 år gammel kvinne på Landås i Bergen lørdag kveld. Drapsvåpenete ble funnet i dette søppelskuret.
Foto: Tor Erik H. Mathiesen / NTB scanpix
Bergen, Norway 20180211. En 43 år gammel mann er siktet for å ha drept en 70 år gammel kvinne på Landås i Bergen lørdag kveld. Drapsvåpenete ble funnet i dette søppelskuret. Foto: Tor Erik H. Mathiesen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 43 år gammel mann er siktet for å ha drept en 70 år gammel kvinne på Landås i Bergen. Mannen fremstilles for fengsling mandag, opplyser Vest politidistrikt.

- Det blir et fengslingsmøte mandag, og politiet vil komme med ytterligere informasjon i løpet av søndagen, opplyser jourhavende jurist John Lode Roscoe i Vest politidistrikt til Bergens Tidende.

Det var den pågrepne mannen som meldte fra til politiet om dødsfallet klokken 19.07 lørdag kveld.

Mannen befant seg i leiligheten på Landås da politiet kom til stedet.

Hva som har kommet fram i avhør av mannen, er heller ikke kjent.

«Det er så langt gjennomført to avhør av siktede, i går kveld og i natt. Han forklarer seg greit for politiet. Mannen er nå ivaretatt av helsevesenet med vakthold fra politiet», skriver Vest polidistrikt i en pressemelding.

Er i sjokk

Mannen ble avhørt natt til søndag, men det var ikke planlagt noe nytt avhør søndag, opplyser hans forsvarer, advokat Jannicke Keller-Fløystad til NTB.

- Politiet har foreløpig ikke gått ut med hva han er siktet for, men det jeg kan si er at han ikke har tatt stilling til noen straffskyld, sier hun.

Hun sier klienten er i sjokk, og at han tar dødsfallet tungt. Uten å kunne gå nærmere inn på hva som har skjedd, sier hun at mannen er opptatt av å få hjelp.

- Dette er en tragedie, og det kan være at de ikke har fått den hjelpen de trenger, sier Keller-Fløystad.

Eldre kvinne

Mannen ble pågrepet uten dramatikk og kjørt til politiarresten på politihuset i Bergen. Etter det Bergensavisen kjenner til, er det en eldre kvinne som er funnet død, og ifølge avisen er det en relasjon mellom kvinnen og mannen som ble pågrepet.

- Politiet kan ikke per nå si noe om relasjonen mellom melder og avdøde, opplyser politioverbetjent Arve Samsonsen i Vest politidistrikt.

Etter det Bergensavisen erfarer, etterforskes dødsfallet som en mulig kriminalsak, men det ønsker ikke politiet å bekrefte.

- Disse påstandene er ikke noe politiet vil kommentere, dette er ikke noe vi har opplyst, understreker Samsonsen overfor NTB.

Mistenkelig dødsfall

Politiet kom fram til leiligheten på Landås etter kort tid, og det var funn på stedet som gjorde at politiet valgte å betegne dødsfallet som mistenkelig.

- På bakgrunn av funn på stedet har politiet iverksatt etterforskning, dødsfallet fremstår som mistenkelig, opplyser Samsonsen.

Politiets kriminalteknikere jobbet natt til søndag og utover morgenen med å sikre bevis. Både leiligheten og et søppelrom i tilknytning til boligblokken var avsperret mens politiet gjorde undersøkelser. Politiet jobbet søndag med å få identifisert den avdøde og varsle pårørende.

- Vi er i gang med etterforskning, og det vil foreligge mer informasjon søndag, sier jourhavende politiadvokat Trygve Ritland i Vest politidistrikt til Bergens Tidende.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!