Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann (44) omkom under biljakt i Kristiansand

Kjørte inn i husvegg etter å ha stukket av fra politikontroll.

DØDE PÅ STEDET:  En mann ble kjørte av veien og inn i et hus under en biljakt i natt. Mannen døde på stedet. Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix
DØDE PÅ STEDET: En mann ble kjørte av veien og inn i et hus under en biljakt i natt. Mannen døde på stedet. Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann omkom i natt etter at han kjørte inn i en husvegg under en politiforfølgelse.

- Politiet ønsket å kontrollere bilen hans i en rutinekontroll klokka 3.10, men han stakk fra stedet. 3.15 varslet patruljen at han hadde kjørt ut av veien og inn i en husvegg på Riksvei 9 ved Strai, et tettbygd strøk noen kilometer nord for Kristiansand sentrum, sier operasjonsleder Per Kristian Klausen i Agder politidistrikt.  

Politiet satt umiddelbart i gang livreddende tiltak som ble tatt over av ambulanse da den kom til stedet, men mannens liv sto ikke til å redde. Han ble erklært død av lege på stedet.

Ifølge fvn.no har bilen skåret over motsatt kjørebane og kjørt ned et veiskilt før den traff veggen. Skadene på bil og husvegg er omfattende.

- Politiforfølgelsen pågikk bare noen få minutter. Jeg kan ikke si noe om fart, men har ikke fått beskjed om at den skal ha vært spesielt høy, sier Klausen til Dagbladet.
 
Saken etterforskes rutinemessig av spesialenheten for politisaker. Kriminalteknikere fra Agder politidistrikt og ulykkesgruppen til Statens vegvesen har gjort tekniske undersøkelser på stedet.

- Identiteten til den omkomne er fastslått. De pårørende er nå varslet, sier politiet til Dagbladet klokke 8.30.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media