SLÅTT I HJEL: Åstedsgranskere jobber på stedet i Ludvika der en mann i natt ble slått i hjel på vei hjem fra julebord. Foto: Henrik Hansson/Expressen
SLÅTT I HJEL: Åstedsgranskere jobber på stedet i Ludvika der en mann i natt ble slått i hjel på vei hjem fra julebord. Foto: Henrik Hansson/ExpressenVis mer

Mann (45) slått i hjel på vei hjem fra julebord

Svensk småby i sjokk etter overfall på åpen gate i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i den svenske byen Ludvika i Dalarne jakter i formiddag flere menn som overfalt en gjeng på vei hjem fra julebord i natt.

En 45 år gammel mann fikk så alvorlige skader av slag og spark at han døde.

Sentrum av den svenske byen 260 kilometer rett øst for Kongsvinger og 60 kilometer fra skibyen Falun, er sperret av. Men ingen var pågrepet ved 10.30-tiden i dag til tross for at en rekke vitner ute på Carlavägen i sentrum av byen så hva som skjedde, melder expressen.se.

Opptil fem Tre menn var på vei fra en julefest da en gjeng på opptil fem personer plutselig dukket opp og gikk til angrep på fortauet ved 23.20-tiden.

En av de tre kompisene kom seg uskadd unna angriperne. De to andre ble utsatt for grov vold og kjørt til sykehus, der 45-åringen ble erklært død.

Den andre er fortsatt på sykehuset, men skal ikke ha livstruende skader.

- Uprovosert - De ble slått og sparket mens de lå nede. Voldsepisoden virket uprovosert, sier vakthavende hos politiet i Dalarna, Göran Lekander, til expressen.se.

Politiet har avhørt en rekke vitner og også snakket med mannen som kom seg unna. 

Men førjulsdrapet som har rystet den svenske småbyen var ikke oppklart i formiddag.