Mann (46) etterlyst etter Kristiansand-drap

Politiet har etterlyst 46 år gamle Alwan Ahmed Alawneh etter dobbeltdrapet i Kristiansand. Han er far til åtteåringen som ble drept.

ETTERLYST: Politiet i Agder har etterlyst Alwan Ahmed Alawneh (46) i forbindelse med dobbeltdrapet i... Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KRISTIANSAND/OSLO (Dagbladet): Politiet har etterlyst 46 år gamle Alwan Ahmed Alawneh etter dobbeltdrapet i Kristiansand.

Det skriver politiet i en pressemelding.

- Den etterlyste mannen er den siktede i saken. Han er far til den åtte år gamle jenta som ble funnet drept, men bor ikke lenger på adressen, sier politiinspektør Cecilie Pedersen i Agder politidistrikt.

I en pressekonferanse klokka 17.00 kaller Pedersen dobbeltdrapet «en krise som har rammet en hel familie».

Observert på Kiwi

Politiets overvåkningsbilder viser den etterlyste 46-åringen på Kiwi Torvet i Kristiansand tirsdag kveld.

Politiinspektøren sier at de oppfatter at bildene er tatt før drapet, men at de ikke har noe dødstidspunkt eller sikre holdepunkter for når drapene skjedde.

Politiet fikk melding om en alvorlig hendelse klokka 13.21 onsdag ettermiddag.

- Vi har en formening om at drapene har skjedd siste døgn. Det vil si fra tirsdag kveld til vi fikk meldingen onsdag klokka 13.21. Siste observasjon av de avdøde er tirsdag kveld, sier politiinspektør Cecilie Pedersen i Agder politidistrikt.

Internasjonalt etterlyst

Politiet har ikke kommet i kontakt med siktede, som torsdag morgen ble er internasjonalt etterlyst.

- Han er veldig viktig for oss å komme i kontakt med. Det er en sentral person i saken og for etterforskningen, derfor går vi nå ut med denne etterlysningen i media, sier Pedersen.

Den siktede er norsk statsborger og opprinnelig fra Palestina.

Politiet skriver at de jobber ut ifra flere hypoteser, og at de ikke utelukker at det kan være andre eller flere gjerningspersoner.

Foto: Politiet
Foto: Politiet Vis mer

Politiet vet ikke hvor han befinner seg, eller om han i det hele tatt fremdeles er i Norge.

- Det kan være at vedkommende har forlatt landet, sa politiinspektør Cecilie Pedersen i Agder politidistrikt, på en pressekonferanse torsdag formiddag.

Ifølge Dagbladets opplysninger er ikke Alawneh tidligere straffedømt i Norge.

Store politistyrker

Dagbladet har observert store politistyrker flere steder i Kristiansand, der det blant annet er satt inn hundepatruljer i søk etter mannen.

Det er også gjort undersøkelser i et hus i nærheten av boligen der de avdøde ble funnet. Onsdag ettermiddag var det flere kriminalteknikere på stedet.

Da Dagbladet var på adressen i 14-tida onsdag ettermiddag var de tekniske undersøkelsene avsluttet, men politifolk i en sivil bil holdt vakthold ved huset.

Foto: Politiet
Foto: Politiet Vis mer

Dagbladet kjenner til at politiet knytter den aktuelle adressen til den etterlyste mannen. Han skal ha bodd der en kort periode før drapene skjedde.

Ifølge Fædrelandsvennen gjorde politiet funn i en søppelbøtte ved en bussholdeplass, ikke langt fra funnstedet. Avisa skriver at krimteknikere undersøkte flere klesplagg på stedet.

- Forferdelig

Åse Johnsen Drabløs er oppnevnt som bistandsadvokat for de etterlatte etter at en mor og hennes datter (8) ble funnet drept i Kristiansand onsdag.

Da Dagbladet er i kontakt med henne torsdag ettermiddag, har hun foreløpig ikke fått snakket ordentlig med sine klienter.

- Men det er jo ikke vanskelig å tenke seg til at de har det helt forferdelig, sier Drabløs.

Politiet har nå gått ut med en offentlig etterlysing av 46 år gamle Alwan Ahmed Alawneh, som de har siktet for drapene.

Han er faren til den avdøde åtteåringen, men bodde ikke hjemme på drapstidspunktet. Alawneh er opprinnelig fra Palestina, men er norsk statsborger.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer