Mann (47) kritisk skadd på dykkekurs

Steg opp for fort, fikk hjertestans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 47-årig Asker-mann ligger kristisk skadd på sykehus etter at han forulykket under et dykkekurs på Nærsnes i Slemmestad i dag. Etter alt å dømme steg dykkeeleven for fort opp og pådro seg dykkersyke (trykkfallsyke).

- 47-åringen var i gang med dykk nummer to i dag, og hadde vært nede i sju minutter da han steg opp fra elleve meter. Han var bevisst da han kom opp, men mistet etter hvert bevisstheten, forteller operasjonsleder Morten Eriksson ved Søndre Buskerud politidistrikt til Dagbladet.no.

Det var allerede en lege på stedet, og det ble straks foretatt hjerte-lunge-redning på mannen. Politihelikopteret, som tilfeldigvis var tvers over Oslofjorden, på Nesodden, kom raskt til stedet, og fraktet den forulykkede 47-åringen til Ullevål universitetssykehus, ifølge Eriksson.

Politiet har allerede vært på åstedet, som ligger på campingplassen Ramton, og foretatt vitneavhør.

- Vi har også sikret oss mannens personlige eiendeler og dykkeutstyret han brukte. Vi har ikke grunn til å anta at sikkerheten ved kurset var for dårlig, eller at reglene ikke ble fulgt, sier operasjonsleder Eriksson til Dagbladet.no.

KURSULYKKE: Den forulykkede 47-åringen fra Asker deltok på et dykkekurs, og var i gang med sitt andre dykk for dagen, da han trolig steg for fort opp fra elleve meters dybde. Etter livreddende førstehjelp på stedet ble han fraktet i helikopter til Ullevål universitetssykehus i Oslo. Foto: JONNY OLSEN
KURSULYKKE: Den forulykkede 47-åringen fra Asker deltok på et dykkekurs, og var i gang med sitt andre dykk for dagen, da han trolig steg for fort opp fra elleve meters dybde. Etter livreddende førstehjelp på stedet ble han fraktet i helikopter til Ullevål universitetssykehus i Oslo. Foto: JONNY OLSEN Vis mer
Mann (47) kritisk skadd på dykkekurs