Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann (48) dømt til åtte års fengsel for incest og vold mot døtre

Må også betale erstatning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 48 år gammel mann er i Larvik tingrett dømt til åtte års fengsel for incest og vold mot sine to smådøtre.

Mannen er også dømt til å betale 275 000 kroner til den yngste datteren, som var seks år gammel da overgrepene ifølge dommen startet. Den andre jenta, som var rundt ni år gammel da overgrepene startet, får 250 000 kroner i erstatning, skriver Østlands-Posten.

Overgrepene skjedde ifølge dommen i familiens bolig i Larvik. Jentene ble utsatt for vold over lang tid, de fikk ikke nok mat, og de ble seksuelt misbrukt om morgenen etter at moren hadde gått på jobb og før jentene skulle på skolen, heter det i dommen.

Skolen slo alarm etter at den yngste jenta over tid hadde så mange blåmerker at det ble oppfattet som unormalt. Barnevernet ble varslet to ganger, og krisesenteret ble i 2012 koblet inn da moren sammen med jentene søkte hjelp i forbindelse med at faren skal ha vært voldelig. Politi og barnevern aksjonerte høsten 2014.

48-åringen nektet i retten for å ha forgrepet seg på døtrene. Han nektet også for vold. Barnas mor støttet først døtrene i avhør, men i retten støttet hun ektemannen. Han har to ukers ankefrist.

Foreldrene har mistet foreldreretten.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart